Gönderen Konu: sabıka kaydı nedeni ile avcılık belgesi alamıyorum yardım !  (Okunma sayısı 2556 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • yönetici
    • Avcı Sayfası avlak
iyi günler aşağıdaki mesajı sizlerle paylasmak istedim. Bir Avcı agbimizin sorunu var ve konu hakkında bilgi istiyor.

Bildigim kadarı ile bir daha avcılık belgesi ve silah ruhsatı alması mümkün değil yinede konu hakkında tecrübesi olanlar paylaşabilir. Ayrıca bu gibi konulara çok dikkat etmemiz gerektiği ortada.

gönderen : ilker 
Konu: YARDIM LÜTFEN 
Mesaj: Öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum.Yeni av sezonu hepimize hayırlı olsun.
Cevabını kesin olarak bulamadığım bir sorunumuz var Umarım sizler bu konuda bana yardımcı olabilirsiniz.

KONU:1980 de silahlara olan ilgim yüzünden
(bir arkadaşımdan silah aldım silah bende 1 ay durdu ev yaptırıyordum ve paraya ihtiyacım oldu silahı sattım)
aradan 5-6 ay geçmişti bana silahı satan arkadaşım yakalanmış ve benim de adımı karakola bildirmiş bizi aldılar
 silahı sordular sattım dedim bul getir teslim et sonrada gidin dediler bende silahı sattığım
kişiden geri aldım ve teslim ettim.Bunun üzerine bana 8 ay ceza verdiler gittim yattım.
çıktıktan sonra av teskeresi başvurusunda bulundum bana av teskeresi verdiler uzun yıllar avlandım.
Hatta Tezkereme 3 tane daha tüfek kaydettim ancak 2 yıl önce oğluma av teskeresi çıkartmak
için karakola gitik ben tüfeklerden birtanesini oğlumun üzerine hibe ile devrettim ancak
 benim av ruhsatımı iptal ettiler nedenini sordum benim silah yüzünden hüküm giymem
olduğunu belirttiler ben hüküm giydiğim günden itibaren beş yıl sonra mahkemeye başvurmuştum
sicilimin silinmesi için ancak bunun ateşli silahlar için sözkonusu olmadığını belirttiler
.yaşım 55 yıllarca avlandım doğayı çok seven biriyim yaşanılanların beni nasıl etkilediğini
sizlere anlatamam beni bu çok sevdiğim zevkimden mahrum eden devletime küstüm allah sizleri
inandırsın ömrüm kısaldı bu yüzdenallah rızası için bana yardım edin benden başka bu memlekette
benim gibi olupta hakkını geri alan varsa lütfen ona ulaşmamı sağlayın yada benim gibi olupta hakkını
geri alan varsa bana yardım edin LÜTFEN YARDIM.........
Tuncay KANDEMİR
1971 ANKARA 5052152298
SAMSUN Elektronik Öğretmeni
Site Yönetici & Teknik Sorumlu

"Yumuşak başlıysam sanma uysal koyunum,kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum"

Avcılık Av Köpekleri Av Avcı

• Tuncay Kandemir
  • yönetici
    • Avcı Sayfası avlak
SABIKA KAYDI NEDENİYLE AV RUHSATI ALAMIYANLARA DUYURU

Sevgili Dostlar aşağıda telefon numarasını vereceğim Avcı arkadaş,Dolmuş taksicilik yaparken Güvenlik güçlerince durdurularak arabasının aranması sonucu ruhsatsız sılahı alınarak hakkında gerekli yasal işlem yapılmış,ancak hukuki yollardan yaptığı mücadele sonunda sabıka kaydını sicilinden sildirdi ve ruhsatını yeniledi.
Bu arkadaşın telefonunu aşağıya yazıyorum,BÖYLE BİR SUÇTAN DOLAYI RUHSATINI YENİLEMİYEN DOSTLAR kendisinden telefonla gerekli bilgileri alabilirler.Ben Tuncer beye meyl atan arkadaşın durumunu anlattım,telefonumu ver ben kendilerine konuyla ilgili olarakta izahta bukunurum dedi.
Kendisinede bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum.Umarım dostlarımıza faydası olur.

HASAN HÜSEYİN SON      0542 711 51 53  

--------------------------------------------------------------------------------
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Tuncay KANDEMİR
1971 ANKARA 5052152298

Avcılık Av Köpekleri Av Avcı

• Tuncay Kandemir
  • yönetici
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: sabıka kaydı nedeni ile avcılık belgesi alamıyorum yardım !
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2010, 00:00:41 »
değerli hocam,öncelikle hayırlı geceler
bende 1982 yılından itibaren elektronikçilik yapıyordum taki geçen iki yıl öncesine kadar.
malum sebeblerden dolayı televizyon tamirciliğini bıraktım.
sizden ricam olacak
http://www.avlak.com/forum/index.php?topic=13734.0
linkteki konu her ne kadar 2007 yılında açılsada şu anda benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlarımız olabilir.

konu kilitli olduğundan konuya yazamadım.
açmış olduğum konuyu mesaj olarak ilgili konuya düzenleyerek bazı bölümlerini silerek eklerseniz sevinirim.

sayın hocam,ilk mesajda bahse konu arkadaş   silah ruhsatı alamaz artık.
2521 sayılı avda ve sporda kullanılan silahlarla ilgili kanununla ilgili yönetmeliğin 14.maddesi (a) bendinde,
11.06.1998 yılı 27208 sayılı resmi gazetede yayımlanan değişikliğe istinaden bu mümkün değildir.
çünki bu arkadaşımız 8 ay ceza almış, cezasını yatarak ödemiş.
bu sabıka kaydının silinmesi mümkün görünmemektedir.
ilgili kanun yönetmeliği
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/21551.html
malumunuz üzere 6 aydan fazla hüküm giyenlerin bir çok hakları yok olmaktadır.
saygı ve sevgilerimle ..........

Bahri SUSAR 1964-Aydın
Bahri Bey ilgi ve bilgilendirmenize teşekkür ederiz
Tuncay KANDEMİR
1971 ANKARA 5052152298

Çevrimdışı Raşit AKTAŞ

• Uye
araştırmak lazım bu konu biraz karışık bir kaç kişiye danışalım yapılacak bir şey varsa bizde elimizden geleni yaparız tuncay abi
Raşit AKTAŞ
1981 aydın

• Tuncay Kandemir
  • yönetici
    • Avcı Sayfası avlak
bir çok avcı arkadaşımızın bu konuda  başına gelenlerle ilgili olarak, öncelikle yeniden ruhsat başvurusunda bulunmalarını, emniyet müdürlüğünün - valiliğin bu taleplerini reddetmesi halinde ise ret kararının kendilerine tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde  iptal davası açmasını bir hukukçu olarak öneririm.  Danıştay'ın bu konuda yerleşmiş kararları bulunmaktadır.

Gönderen Isim: B.Duman
Teşekkür ederiz....
Tuncay KANDEMİR
1971 ANKARA 5052152298

Bu sayfa 0.114 saniyede 22 sorgu ile oluşturulmuştur