Gönderen Konu: TAKOZ TAKMADAKİ AMAÇ NEDİR  (Okunma sayısı 2272 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir ALP

• Avlak Üye
  • *
Ynt: TAKOZ TAKMADAKİ AMAÇ NEDİR
« Yanıtla #25 : 21 Ocak 2011, 09:19:34 »
Sayit Bey. Yorumun için teşekkürler.
Ancak daha öncede yazdığım gibi 2 fişek veya 3 fişek konusu tartışmalı bir konudur. Silahı bilen herkes fişek yatağı neresi, hazne neresi bilir. Atış sırası bekleyen fişeklerin bulunduğu yer tüfeğin tabiki haznesidir.
Ama biriside namludaki fişekte atış sırası bekliyor burada haznedendir diyemezmi. Yine biriside fişeklerin tüfekte toplandığı yer haznesidir. Namluda fişeklerin toplandığı yerdendir burada haznedendir diyemezmi. Derse avcılar nasıl kendini savunur. Benim dikkat çekmek istediğim husus budur. 
Yani konu kanunu uygulayacak olanların konuya nasıl baktığı ile ilgilidir.
 Bu konuda tavsiyem bu sorulara cevabı olanların (yasal terimlerle) 3 fişek kullanmaları, benim gibi tam cevabı olmayanların 2 fişek bulundurarak işi garantiye almaları.

Kadir ALP
1970-Adana

Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası

« Yanıtla #25 : 21 Ocak 2011, 09:19:34 »
akgün av köpekleri

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #26 : 21 Ocak 2011, 10:11:27 »
Kadir Bey bütün sorun tanımın eksikliğindedir.

Sizin de dediğiniz gibi silahı tanımayan kolluk kuvvetleri de var.

Poze tüfeğe takozu nerde diyen görevlilerde gördük :)

Ben otomatik kullanmam zaten.

Ama kullanan arkadaşların sorunlarına da kulak tıkamam.

MAK gelecek yıl ki kitapçığında açık ve net ortaya koymalı böyle yoruma açık konu bırakmamalıdır.

GÜME konusu da çok yoruma açıktır mesela.
Kitapçıkta yazılan tanımla güme yapan birisine keyfi ceza yazılabilir.

Yoruma açık bırakılan böyle konularda, keyfi uygulamalara neden olabiliyor.

1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 
BETER  

Çevrimdışı Sayit ÜNSAL

• Avlak Üye
  • *
  • ELİNE,BELİNE,DİLİNE SAHİP OL...
    • AV YAŞAMI
« Yanıtla #27 : 21 Ocak 2011, 13:46:14 »
Sayit Bey. Yorumun için teşekkürler.
Ancak daha öncede yazdığım gibi 2 fişek veya 3 fişek konusu tartışmalı bir konudur. Silahı bilen herkes fişek yatağı neresi, hazne neresi bilir. Atış sırası bekleyen fişeklerin bulunduğu yer tüfeğin tabiki haznesidir.
Ama biriside namludaki fişekte atış sırası bekliyor burada haznedendir diyemezmi. Yine biriside fişeklerin tüfekte toplandığı yer haznesidir. Namluda fişeklerin toplandığı yerdendir burada haznedendir diyemezmi. Derse avcılar nasıl kendini savunur. Benim dikkat çekmek istediğim husus budur. 
Yani konu kanunu uygulayacak olanların konuya nasıl baktığı ile ilgilidir.
 Bu konuda tavsiyem bu sorulara cevabı olanların (yasal terimlerle) 3 fişek kullanmaları, benim gibi tam cevabı olmayanların 2 fişek bulundurarak işi garantiye almaları.

Kadir Bey; burada bilgileri paylaşarak konu hakkında tüm arkadaşlarımızın bilgi sahibi olmalarını ve dolayısıyla da haksız bir muameleye maruz kaldıklarında haklarını arayabilmelerini sağlamak için paylaşımlara katılıyoruz.Kesinlikle kimseyi bilmemekle suçlama gibi bir niyetimiz yoktur.
O nedenle de yanlış bir anlamaya sebep olduysam özür dilerim...

"Ama biriside namludaki fişekte atış sırası bekliyor burada haznedendir diyemezmi. Yine biriside fişeklerin tüfekte toplandığı yer haznesidir. Namluda fişeklerin toplandığı yerdendir burada haznedendir diyemezmi." diye bir yorumunuz var.
Bu konudaki bilgilere ulaşan hiç kimse kendi kafasına göre yapacağı bir yorumu öne sürerek işlem tesis edemez; ederse ilgili merciden geri dönecektir...

Kadir Bey bütün sorun tanımın eksikliğindedir.

Sizin de dediğiniz gibi silahı tanımayan kolluk kuvvetleri de var.

Poze tüfeğe takozu nerde diyen görevlilerde gördük :)

Ben otomatik kullanmam zaten.

Ama kullanan arkadaşların sorunlarına da kulak tıkamam.

MAK gelecek yıl ki kitapçığında açık ve net ortaya koymalı böyle yoruma açık konu bırakmamalıdır.

GÜME konusu da çok yoruma açıktır mesela.
Kitapçıkta yazılan tanımla güme yapan birisine keyfi ceza yazılabilir.

Yoruma açık bırakılan böyle konularda, keyfi uygulamalara neden olabiliyor.

Yukarıda belirttiğiniz konuda haklısınız.Ne yazık ki denetleme yapması gereken insanları gerçek anlamda bir eğitimden geçirmeden,adet yerini bulsun dercesine göreve çıkartıyorlar...

Zaten bizim de bilgi paylaşımında bulunmamızın amacı bu tür olumsuzlukları önlemek değil mi?.. 
Sayit ÜNSAL    1956/DİVRİĞİ
Batıkent/ANKARA

Çevrimdışı Kadir ALP

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #28 : 21 Ocak 2011, 15:18:15 »
Sayit Bey. Asla kırılmadım. Aksine seviyeli bir tartışmaya katkınızdan dolayı teşekür ediyorum.

Kadir ALP
1970-Adana

Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası

« Yanıtla #28 : 21 Ocak 2011, 15:18:15 »
altaş tv

## DUYURU ## ALTAŞ TV "ANADOLU AVCILARI" Sizden gelenler programı YAYINDA
Video göndermek isteyen arkadaşlarımız;
en alttaki dilekçe örneği ile iletişim bilgilerini ve videolarını CD olarak KARGO ile gönderebilirler
Aras kargo;
ORDU Boztepe Şubesi
Serhat ÇELEBİOĞLU Tel: 544 857 78 70 ORDU

Dilekçe Örneği:
ALTAŞ TV YÖNETİMİNE
ORDU
Ekte gönderdiğim CD lerde kayıtlı videolar şahsıma ait olup;
ALTAŞ TV de yayınlanmasını rica eder herhangi bir telif hakkı talep etmediğimi kabul ederim.

Ad Soyad:
Adres:
Cep Tel:
İş yada Ev Tel:
Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN