Gönderen Konu: AVA GİDEN AVCILAR VE TEYPÇİLER...!!!!  (Okunma sayısı 6236 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kenan KOCADERE

• Uye
    • kenan kocadere
Ynt: AVA GİDEN AVCILAR VE TEYPÇİLER...!!!!
« Yanıtla #25 : 06 Eylül 2010, 22:50:52 »
ersin ve ramazan abi sizin söylediklerinize katılıyorum.bursa bölgesinde sezon açılışından göç zamanına kadar bıldırcın olmaz ama eskişehir konya gibi yerlerde gördüklerinize inanamazsınız hende sezon açılışında.geçen hafta orhangaziden avcı arkadaşlarım eskişehirde 120 adet bıldırcın vurdu teyiplemi tabiki hayır ama bunu bilmeyen birine anlatamazsın.bisene bizzat kendim açılışta konyadaydım gördüklerimi belkide ömrümce göremem bıldırcın okadar bolduki insan hangisine atacağını şaşırıyo köpeğim ilk günü vurulan 180 bıldırcından 10 tanesine ferma yaptı ama ikinci günü boş geçmedi yürütemiyosun köpeği okadar bol yani.şimdi buzamanda çok bıldırcın vuran abileri böyle suçlamak haksızlık olur bence ersin abi negüzel söylemiş davet etmiş fermada limitleri doldurtucam demiş şüphesi olan varsa buyursun bence bu fırsat kaçmaz.birini karalamak çok kolay ama bunu yaparken çok çok emin olmak gerekir.ersin ve ramazan abi böyle güzel avlarınızın devamını diliyorum kim ne derse desin paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum bu işi çok ii yapıyosunuz umarım hep böyle olur
Kenan KOCADERE
1983 Orhangazi BURSA ikamet istanbul Yenibosna

Avcılık Av Köpekleri Av Avcı

« Yanıtla #25 : 06 Eylül 2010, 22:50:52 »
akgün av köpekleri

Çevrimdışı Yalçın ARSLAN

• Uye
« Yanıtla #26 : 07 Eylül 2010, 03:50:11 »
adem bey siz bu mevsimde bıldırcının nerde olduyunu bilmiyorsanıs avçılıyı iyi takip etmiyorsunus demekdir lütfen arastırınıs ve öyle yazınıs bilgi bıldırcın fisyana gitmiş tesinler ersin kardesimle hatlar arabaya gideris arkadasım devet etmiş buyrun gelin istanbulun kuş tutan yerlerinide iyi biliris istersen söylerim saygılar
Yalçın ARSLAN -1979
bursa -yenişehir yolören köyü
[img width=308 height=231]http://i41.tinypic.com/5161c4.jpg[/img

Avcılık Av Köpekleri Av Avcı

« Yanıtla #26 : 07 Eylül 2010, 03:50:11 »
puma av

Çevrimdışı Adem GÖZLETEN

• Uye
  • /////
« Yanıtla #27 : 07 Eylül 2010, 21:48:54 »
yaw bu teyp işinin çok üztüne düşmeyin bence fazla değil 2-3 sene sonra mak kararlarında şöyle bir yazı okuya bilirsiniz

teyp le bıldırcın vurma adeti 20 (kişi başına )

SN özhan keleş beyin yazısı

Çorum'un Ortaköy ilçesinde, av komisyonu başkanı ve üç arkadaşı, ruhsatsız tüfekle kaçak avlandıkları iddiasıyla gözaltına alındı.
Bir ihbarı değerlendiren Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Av Komisyonu Başkanı Kamil K. (44) ile arkadaşları Halim C. (49), Salih K. (44) ve Şenay B'yi (40), Gündoğdu Dağı civarında avlanırken yakaladı.

Av sezonunun kapalı olmasına rağmen tavşan avlamaya çalışan 4 kişinin kullandığı 3 tüfeğin de ruhsatsız olduğu belirlendi.

Av Komisyonu Başkanı Kamil K. ve arkadaşlarını gözaltına alan jandarma ekipleri, ruhsatsız tüfekler ile 2 av köpeğine de el koydu

Biz burada bir mesele ile ilgili yorum yaptık su ve hava kadar gerçek olan bir mesele sn özhan beyin yaptığı haber en somut örnek verdiğim örnek te av sezonunun kapalı olması ayrı bir suç suçu işleyen insanın bulunduğu konumudur bilmem anlatabildimmi bu teypçiliği yapanlarda bu avcılık camiasındaki kişilerdir burada şuursuzca onu veya bunu kayırma amacında değiliz bu yanlışların yapılmaması için gayretimiz ne olur ona bakmamız lazım sanırım olayın önemini anlayamayanlar var ahkam kesmeye çalışanlar var

Sn. Ersin kasap öncelikle neden alınıyorsunuz anlamış değilim siz teyp kurmadıysanız alınmanıza gerek yok biz bu olaylar yaşandığı için yazma gereğini duyduk bunlar yaşanan gerçekler sonra benim kuş olmayan meralarda gezdiğimi söyleyenler var ben kimsenin avcılığını burada tartışmadım kimse de benim avcılığımı tartışamaz ve  laf söyleyemez biz teyp kuranları konuşuyoruz burada ben burada eline para geçip te avcı olanlardan değilim aileden 3cü kuşak avcı olarak ben devam ettiriyorum trakyayı da kimseden öğrenmeme ihtiyacım  yok her yerini avucumun içi gibi bilirim herkes kendi işine bakarsa ve gerçek problem ler ile uğraşırsa sanırım bu konu hakkında mesafe alabiliriz  yoksa olduğumuz yerde saymaya devam ederiz sonrasını da söyliyeyim avlaklar birer birer kapatılıp özel avlak yapıldığı zaman buradaki hiç kimsenin konuşmasının  bir anlam ifade etmiyeceğini  hepimizin bilmesi lazım bimem anlatabildimmi .........
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2010, 22:40:11 Gönderen: Adem GÖZLETEN »
Adem GÖZLETEN
1970-İstabul
Anadolu üniversitesi

Çevrimdışı Adem GÖZLETEN

• Uye
  • /////
« Yanıtla #28 : 07 Eylül 2010, 21:52:54 »
adem bey siz bu mevsimde bıldırcının nerde olduyunu bilmiyorsanıs avçılıyı iyi takip etmiyorsunus demekdir lütfen arastırınıs ve öyle yazınıs bilgi bıldırcın fisyana gitmiş tesinler ersin kardesimle hatlar arabaya gideris arkadasım devet etmiş buyrun gelin istanbulun kuş tutan yerlerinide iyi biliris istersen söylerim saygılar

Sn. Yalçın arslan  sizinle bu konuyu tartışma gereği duymuyorum kusura bakmayın öncelikle yazdığınız yazıdaki türkçe nizi lütfen kontrol ediniz imla kurallarına da lütfen riayet ediniz size tavsiyem bol bol kitap okuyunuz  saygılar ................
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2010, 11:20:27 Gönderen: Adem GÖZLETEN »
Adem GÖZLETEN
1970-İstabul
Anadolu üniversitesi

Çevrimdışı Serkan BENPİRİNÇCİ

• Uye
« Yanıtla #29 : 07 Eylül 2010, 22:19:24 »
ersınım cok ıyı konular yazıyorsun sana tşk edıyorum bu teype bukadar takıllınmaz be dostum bırol bey benım dahmınıme gore kılavya avcısı herhalde ersınım edırneden selamlar kendıne ıyı bak
Serkan BENPİRİNÇCİ
1975 EDİRNE

Çevrimdışı M.Birol DEMİRTAŞ

• Uye
« Yanıtla #30 : 07 Eylül 2010, 23:31:31 »
ersınım cok ıyı konular yazıyorsun sana tşk edıyorum bu teype bukadar takıllınmaz be dostum bırol bey benım dahmınıme gore kılavya avcısı herhalde ersınım edırneden selamlar kendıne ıyı bak

serkan nerden anladın klavye avcısı oldugumu bravo...hakkın yok degil bu konuda,benim hayatım av degil...yani av günü gelecek diye sabırsızlanmıyorum sezon açılacak diyede sızlanmıyorum...her av günündede ava gitmiyorum... köpeksiz hiç gitmiyorum....zaman mekan şartlar oluşunca gider zevkimi yaparım...bu arada siteye hoşgeldin,paylaşımlarını bekleriz....
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2010, 23:39:52 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya
istanbul-sarıyer

Çevrimdışı Canan GÖRÜR

• Uye
  • ADANA BELÇIKA HATTINDA GARİP BİR AVCI
« Yanıtla #31 : 08 Eylül 2010, 00:14:01 »
Teyp avcılığını meşru görenleri, bu avı yapanları, bu avı yapanlara göz yumanları  KINIYORUM
Canan GÖRÜR
1967 ADANA & BELÇİKA

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• Uye
    • http://i42.tinypic.com/1zn7k1y.jpg
« Yanıtla #32 : 09 Eylül 2010, 17:19:03 »
Sayın Adem bey lütfen insanları rencide edici konulardan uzak duralım birbirimizi kırmayalım yada sizin kullandığınız kelimelere eşit şartlarda cevap verebilecek kimselerle tartışalım. İnsanları küçük görmek ve göstermekle bu işler olmaz yakışıkta almaz. Birbirimizede lütfen saygılı olalım. Ne demek sizinle muhatap olamam türkçeni geliştir kitap oku falan filan. Siz okudunuzdamı insanları kırmayı rencide etmeyimi öğrendiniz. Helal olsun o zaman sizleri okutan öğreten öğretmenlere ne güzel insanları rencide etmeyi öğretmişler size. Sizi esefle kınıyorum. Kendinize yakıştırdıysanız helal olsun ne diyeyim. Tahminen üniversitedede öğretmensinizdir. İnsanların insanlara saygısı yoksa hayvanlara hiç olmaz. Konu hayvanları koruma, insanlar sanalda birbirlerini kırıp rencide ediyorlar. Ben Ersin Kasap kardeşimle sık ava giderim ve teyp kurduğunu görmedim. Genelde eskişehir Ankara Konya Gaziantep ve ilçelerinde avlanırız. Ava spor yapma gözüyle bakarız ve il il et için değil spor için dolaşırız. Bu kadar masrafa karşılık kasaptan çok çok fazlasıyla et alınırdı sanırım. Gelelim teyp işine. Dürüstlüğü her zaman sevmişimdir. Yerli kuşlarda teyp kurulmasına karşıyım. Hayatımda yerlisine göçmenine hiçbir kuşada teyp kurmadım. Göçmen kuşada teyp kuranın teybinede karışmadım. Tüm dünyada serbest olan bişey göçmen kuşlarda. Benimde mantığım böyle. Fırsatım olsa kurarmıyım vallaha sanmıyorum ama hayırda demiyorum. Çünkü mesleğim nedeniyle böyle bişekilde devletin kanunlarına karşı gelerek yakalanmak onurumu kırar sanırım o nedenlede ben kurmam. Kuranıda göçmen kuşunaysa şikayet etmedim etmem onlarlada avlanmam bende köpek var illaki 3-5 buluyor benim zevkimi karşılıyor. Karşı olan arkadaşlar burda yazmakla olmaz yaban tv deki abilerimizi hanginiz savcılığa şikayet ettiniz proğramın saatini söylediniz. Bence gereksiz konuşmalar yapmayınız. Çok dürüstüm kanunlara uyarım diyorsanız buyrun savcılık orda yaban tv de orda. Şikayet dilekçenizin numarasını burayada yazınki takip edelim yaptığınız şikayet nerelerde diye. Dediğim gibi teyp kurmadım kurmam.
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2010, 17:25:14 Gönderen: İbrahim ÖZEL »
İbrahim ÖZEL 05304684000
ibosshow@hotmail.com 1976 Bursa-Adana  

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• Uye
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #33 : 09 Eylül 2010, 18:45:27 »
Size kendi bölgemden örnek vereyim.Bizim buralarda bıldırcın genelde 1500-2000 metre rakım ortalaması olan toroslara iniyorki oda her yerine değil.Hal böyle oluncada bölge avcılarının bir kısmı (genelde köpeği olmayanlar) bu yola başvuruyorlar.Yani millet sahil bölgelerindeki ücra yerlere (yakalanmamak için)akşamdan makineyi kurup sabaha kadar kuşu indiriyor(tabii kuşun göç yoluna tesadüf etmişse).Yeri geliyor 15-20 kuş iniyor,yeri geliyor 300-400 kuş iniyor (Şuana kadar ben böyle bir şey yapmadım ama bu kadar kuşun indiğine adamların avlağına tesadüf edince gördüm).
Gelelim bu işin doğrumu yanlışmı olduğuna.
1-Eğer kuşun genelde inmediği bir bölgedeyseniz,makine kurulabilir neden olmasın.Yani Mantıklıdır.
2-Ama zaten kuşun her sene geldiği bir yerde yapılırsa mantıksızdır,buna arsızlık derler.
3-Bu kuş göçmen bir hayvandır,bugün var yarın yok,gelincede Binlerce geliyor.Milleti bu kadar sıkboğaz etmenin bir alemi yok.
4-Bu sesle kandırmaca taktiği Kaz ve Ördek Avındada yapılıyor ama ona bişey diyen yok.
5-Bu ve buna benzer taktikleri Keklik gibi yerli ve sınırlı çoğalan ve çulluk gibi her nekadar göçmen olsada sınırlı çoğalan kuşlara yapılırsa şayet en ağır şekilde cezalandırılması makbuldur.Saygılar
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı M.Birol DEMİRTAŞ

• Uye
« Yanıtla #34 : 09 Eylül 2010, 19:28:11 »
Sn. Yalçın arslan  sizinle bu konuyu tartışma gereği duymuyorum kusura bakmayın öncelikle yazdığınız yazıdaki türkçe nizi lütfen kontrol ediniz imla kurallarına da lütfen riayet ediniz size tavsiyem bol bol kitap okuyunuz  saygılar ................
----------------------------------------------------------------------
adem beyinde kişilik geliştirici kitaplar okumasında fayda var....klavyeyi düzgün kullanamadıgı için hadi türkçeyide düzgün yazamadıgı için diyelim , bu tarz söylemler,karşıdaki insanı dışlamak küçümsemek  öteki yapmaktır....
kim olursa olsun nasıl yazdıgı degil ne yazdıgı önemlidir...zarfa degil mazrufa bakılır demiş atalarımız....
1968/amasya
istanbul-sarıyer

Çevrimdışı Halil AKSAY

• Uye
« Yanıtla #35 : 09 Eylül 2010, 21:33:50 »
bu yorumların üzerine soylenecek yok...
Halil AKSAY
1985 söke aydın
(BİNGÖL YEDİSU)

Çevrimdışı Mustafa ÖZDİL

• Uye
« Yanıtla #36 : 14 Eylül 2010, 08:33:07 »
ben teyp kuranları kesinlikle kınamıyorum.ben geçen sene formdaki bazı üyeleri yayınladıkları resimler için kınamıştım.adam 35 tane ördek vurmuş birde çok iyi b.k yapmış gibi sırıtıyordu.ben onu kınayınca moderatörlerde dahil herkes bana çullanmıştı.şu anda bile baksanız dünya kadar limit aşımı resim var.o yüzden teyp kuranları kesinlikle kınamıyorum.biliyorumki o kınayanların bile içinde teyp kuranlar mutlaka vardır.kimse kimseyi kınamasın..
-----PRENS---
1972 yenişehir/BURSA.05355594960   

Çevrimdışı Mustafa ÖZDİL

• Uye
« Yanıtla #37 : 14 Eylül 2010, 08:52:36 »
ben burada köpeğiyle ahkam kesenlerin nasıl avlandıklarını biliyorum.bıldırcın avında çillerin nasıl vurulduğunu biliyorum .kimse kimseye artislik yapmasın.hepimiz b..luyuz.ava gidipte limiti doldurup bırakan kaç kişi var allah aşkına . o şekilde avlananlarıda alnından öpüyorum..o yüzden bedavaya tartışıyoruz herşeyi.ben burdan eskişehire veya ankaraya gidicem.limitle geri dönücem valla millet kıçınla güler.
-----PRENS---
1972 yenişehir/BURSA.05355594960   

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

• Uye
« Yanıtla #38 : 14 Eylül 2010, 16:46:23 »
bir gün başımdan geçen bir olayı sizle paylaşmak istedim...gaziantepde kuaförlük yapmaktayım malum çevre geniş,mısır da dr. luk yapan bir avcı arkadaş var,muhabbet ediyoruz sordum siz orda nasıl bıldırcın avı yapıyorsunuz die,,,dedi ne bıldırcın avı biz burda tüfek sıkmıyoruz burda köpek ve kedi maması fabrikaları ışıkla ve ağla büyük çaplı borularla milyonlarcasını yakalyıp mama yapıyorlar dedi,,,şaşırdım tek dürüst avcı bizim türkiyede namuslu namussuza döndük valla...biz ne yapalım ülkenin en güneyindeyiz bize gelene kadar kuş kalmıyor yakında bıldırcının uçuşu unutacaz...ya ülke genelinde yasaklansın yada serbest kalsın...merada 20 tarla gezmekten anamız ağlıyor 10 kuş vuracaz die...
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Uye
« Yanıtla #39 : 14 Eylül 2010, 16:46:58 »
doğru söze ne denir kaçımız doğruki yanlış yapanlardan hesap soralım.
Hasan ÖZTÜRK   EDREMİT/[BALIKESİR
[/url]

Çevrimdışı Erdinç COŞGUN

• Uye
« Yanıtla #40 : 14 Eylül 2010, 18:39:08 »
 meralara yakın olup kullanmayanınız varmı ? burda masumu oynamayın
Erdinç COŞGUN
 02/ 03 / 1982

Çevrimdışı Ahmet DURAK

• Uye
« Yanıtla #41 : 15 Eylül 2010, 12:05:20 »
göc nezaman başlıyorsa teyp avcılarıda ozaman yapsın bu işii,ağustosun başında kurmasın teybinii..!!!
Ahmet DURAK
1975 Bursa

Çevrimdışı İbrahim ÖZEL

• Uye
    • http://i42.tinypic.com/1zn7k1y.jpg
« Yanıtla #42 : 15 Eylül 2010, 18:08:36 »
Ahmet durak arkadaşıma katılıyorum.
İbrahim ÖZEL 05304684000
ibosshow@hotmail.com 1976 Bursa-Adana  

• Uye
« Yanıtla #43 : 15 Eylül 2010, 19:06:46 »
ahmet bey teyıpcıler sıze sormayacak nezaman teyıp kuracahını nekadar takmışınız sız bu ışe arkadaş avınıza bakın bu ışlerı boşverın bırol aga sen benım paylaşımlarımı gorursen tutakların ucuklar  adem bey yalcın abı oyle yada boyle yazmış bence cok dogru yazmış kımseyı rencıde etmeyelım herkeze rastgele arkadaşlar
Serkan BENPİRİNÇCİ
1975 EDİRNE

Çevrimdışı İbrahim KAYGISIZ

• Uye
« Yanıtla #44 : 16 Eylül 2010, 00:49:22 »
mıstafa  :bey biz eskisehir ankara konyaya gidip çil keklik tavsan vuruyoruz yanlız ferdi vurmuyoruz ???????????
İbrahim KAYGISIZ
1976-Yenişehir 05355182494 05335204702

Çevrimdışı Ali ALKAN

• Uye
  • ahmetler köyünden tüm avcı dostlara selamlar
« Yanıtla #45 : 16 Eylül 2010, 13:02:44 »
bencede bıldırcın yağmur ve fırtınalı bir hava olmadıkça göçe denk gelmek çaok zor
Ali ALKAN
1981 Çanakkale

Çevrimdışı Ömer ÇIRPICI

• Uye
« Yanıtla #46 : 16 Eylül 2010, 15:10:53 »
pazartesi av yasaktı ve ogün bıldırcın düştü bir kuş vurulmadan gitti Salı günü gezdiğimiz yerlerde değil limit doldurmak 2-3 kuş zor gördük ki ben sezon açıldığından beri vurduğum bıldırcın sayısı 5 siz düşünün ne kadar kuş var
Ömer ÇIRPICI
1970 HAYRABOLU TEKİRDAĞ

Çevrimdışı Zafer YAMAN

• Uye
« Yanıtla #47 : 16 Eylül 2010, 18:11:02 »
Bence bu  göç bıldırcınında teyp e karşı çıkanlar (gerçi şimdi sessizi çıkmış ama) yapacağı engüzel şey teyp kurulan meraya üç beş arkadaş onlardan önce girin bak o meraya bir daha teyp kuruyorlarmı ayrıca benim için avcılıkta etik olmayan çulluk avında köpekte beeper üveyikte ve ördekte motorlu mühreler ve maketler debana etik gelmiyor ama çağa ayak uydurmak zorundayız yoksa eskilerden anı dinler dururuz........    herkese rastgele 8)
Zafer YAMAN
1963 Kartal İSTANBUL

• Uye
« Yanıtla #48 : 16 Eylül 2010, 22:27:00 »
zafer aga teypı ben kuracam oh benden once teyıpe gırecek oyle delıkanlı goremıyorum saygısızlıktır  oh kımse kımseye saygısızlık yapmasın teyıp olayı cok buyutu bu ışe son verılırse herkes sevınecek herkese rastgele
Serkan BENPİRİNÇCİ
1975 EDİRNE

Çevrimdışı Mustafa HEZER

• Uye
« Yanıtla #49 : 17 Eylül 2010, 20:46:10 »
Selam Arkadaşlar Bu teyp işi aldı gidiyor öncelikle şunu diyeyim herkes ben avlanmam  teyp kurmam diyor ben nelerini gördüm ben teyp kurmam deyip ama o teypte avlananımı isteseniz yoksa daha şafak yeni sökerken ava girenemi burada Ördek avcısı çoktur kaç kişi teypsiz avlar ve bu teyp hergün kuruluncada milyonlarca kuş düşmez ne teybi savunuyorum nede teyple avlananları kınıyorum.şimdi burada konuşulan VAR  olan bir gerçeği inkardır şimdi soruyorum buradan herkese samimiyetle cevaplayın kakltınız sabah ava gittiniz o günde gittiğiniz meraya teyp kurulmuş haspel kader 300 bıldırcın düşmüş girip avlamam ben dönerim diyen Varmı?.
Mustafa HEZER
1969-Balıkesir

Bu sayfa 0.618 saniyede 24 sorgu ile oluşturulmuştur