Sana yürekten katılıyorum büyüğüm olarak saygı duyuyorum aynen söylediğin gibi şimdi sezonda kapanır bu konuda kapanır bi dahaki sene yine aynı muhabbetler bu böyle sürer gider hepimiz aynıyız be abim
Doğru söylüyorsun. Ama çok kısa çözüm de yok. Çok acele olarak Merkez Av Komisyonu'nun çalışma şekilerinin değişmesi lazım. Ondan önce de komisyonun anayasası gibi, her komisyonda değişmez kabul edilmesi gereken kararlar alınmalı. Buna göre avcılar külüplerinin bölgelerinde avlak kontrolü yapması yetkisi ve görevi verilmeli. Resmi anlamda. Bu işleri yapacak olanlar başkan olmalı. Doğru düzgün yapılıp yapılmadığını ilçe komisyonları dnetlemeli. Onları da gerkli görürse Merkez Komisyonu. İş yapmayan, beceremeyen, yasasız avla mücadele etmeyen görevden alınmalı. Bu işlerin düzenli yapılması gerekli.
İlçe komisyonları gerektiği kadar sene içinde toplantı yapıp, avlak kontrolü için yıllık plan yapmalı ve sezon sonu kontrol etmeli. Dışarıdan gelen avcılar ilçe komisyonuna haber vermeli ve giderken ne vurulduğunu göstermeli. habersiz gelen avcının avlaktan uzaklaştırmaya yetkili olmalılar. Komisyonlar en başta kolluk kuvvetleriyle daha yakın işbirliğine geçip kısa sürede ivedi yardım almalı.
Eğer bunlar sağlanırsa, ne kavga ne gürültü olmaz. Herkes huzur içinde avlanır. Av bollaşır. Doğa katliamları azalır. Eğer kontrol ve denetleme sağlanırsa belki duruma göre eski MAK kararlarındaki bazı yasakların değiştirilmesi, yeniden gözden geçirilmesi de söz konusu olabilir. Hatta çok başarılı olan yerler için avlanmanın da özel statüsü oluşturulabilir. Öyle ya, kulüp veya ilçe boşuna zaman, mesai yapmasın. Bir motivasyon olsun. Ama bunun da kıstasları olmalı. Çok detayına girmiyorum. Aklımdan geçenlerin bir kısmını paylaştım.
Gerçekten de her sene eli kolu bağlı oturup, koskoca avcı camiasının eli tüfekliyle, zorbayla, haramiyle kendi kendine uğraşması iş değil. MAK denen şeyin bir çoğu avcı. Ama avcılar hiç bir değişiklik peşinde değil.
Eğer bir şeylerin değişmesini istiyorsak önce bazı konularda anlaşmamız sonra bu konuların üzerine gitmemiz gerekir. Hiç fikri önerisi olan yok mu?