Gönderen Konu: AVA GİDEN AVCILAR VE TEYPÇİLER...!!!!  (Okunma sayısı 7236 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Avlak Yönetici
Ynt: AVA GİDEN AVCILAR VE TEYPÇİLER...!!!!
« Yanıtla #75 : 11 Ekim 2011, 09:14:32 »
Tüm dünyada bu denli düşmanı olan bir canlı daha olamaz.

Buda Pakistandan bir örnek

« Son Düzenleme: 11 Ekim 2011, 09:25:34 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası

« Yanıtla #75 : 11 Ekim 2011, 09:14:32 »
akgün av köpekleri

Çevrimdışı Olcay BEYHAN

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #76 : 11 Ekim 2011, 10:19:41 »
Ben burdan Dürüst avcılara sözüm yok A-B kişileri demeden yazıyorum,

Üstüne alan alsın, Onu bunu arayıp KUŞ varmı diye soranlara sormak istiyorum sadece,

aradığınız Kişilerin Nasıl av yaptığını bilerek mi arıyorsunuz,Yoksa Kuş varsa gidip Avlanalım diye mi ?

Bana kendiliğinden bir yere inen bıldırcın yeri bilen varsa yazsın(MARMARA BÖL.)
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2011, 10:44:13 Gönderen: Olcay BEYHAN »

Olcay BEYHAN
1971 - ÇORLU
KIRKLARELİ
www.bizavciyiz.com

Çevrimdışı Hakan AKSU

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #77 : 11 Ekim 2011, 10:50:53 »
arkadaşlar birgün bu kuşun nesli tükenirse hiç şaşmayın.bu teyip illeti av kuşlarının bence en büyük belası.asıl korkum bu teyip işinin kekliğede gelmesi bundan korkarım.böyle avlayanların 150 ila 300 kuş vurduklarını duyuyorum.çok üzücü bir durum.bundan 10 ila 15 sene öncesine kadar ısparta ve çevresine çok bıldırcın olurdu.inanın bu sezon her hafta ava gitmeme ramen 8 ila 10 kuş anca avladım.çünki kuş yoktu.göç yollarına kurulan teyiplerle bizim buralara gelmez diye düşünüyorum.ovada okaradar çok kuş vurmaktansa köpeğin fermasında 5 ila 10 kuş vurmak en güzeli dir.
Hakan AKSU
1967  ISPARTA

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #78 : 11 Ekim 2011, 11:00:02 »
sevgili arkadaşlar bıldırcın geldi geçti veya geçmedi herkes marmara bölgesinde teyp kuruyor ve inanın 1 tek bıldırcına tüfek atamadık kuş zaten geçmiyor ama bilmem nerenin köyünde yanı gerek iç anadolu gerek doğu anadoluda yani marmara bölgesi hariç heryerde köylerde bıldırcın  av zaten var sizler bizden sanslısınız ve zaten teyp işine ihtiyacınız yok heryerde bıldırcın çil keklik var bizde malesef trakyada bile bu hayvanlar yok bize göç kuşu düşer ve bu sene daha teypler atıldığı halde kuş düşmedi marmara bölgesinde ava tüfek atmadan sezonu yani bıldırcın avını kapadı şimdi size soruyorum teyptenmi kuş vurulmadı yoksa teyp kuşumu bitirdi kuş geçmiyor sizler şanlısınız bizlerden çünkü avınız var vuruyorsunuz bencede korumanız lazım bu çok doğru ama elmayla armutu karıştırmayın bizde av yok sizde av çok bencede siz koruyun ama bizler ne yapacaz göç olursa av var olmazsa av yok göç oldu pazartesi salı perşembe cuma av kapalı yani iki tarfı b..lu deynek bence marmara avcısı hariç tüm bölgelerde teyp atılmaması lazım
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #79 : 11 Ekim 2011, 11:09:05 »
yanarım yanarım neyemi daha köpeğimin fermasında bir kuş vuramadım inanın 2 kuş vursam herşeye bedel 1000 kuşta inse vuracağım kuş sayısı fermalı 5 geçmez ayaktan kendiliğinden kalkan kuşa çulluk dahi olsa tüfek atmam av sezonu açıldı bıldırcın geldi geçti 1 kuş vuramadım ne hayallerle ava gidiyorum köpeğime bakıyorum ama yok kuş yok
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Yakup MRAMOR

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #80 : 11 Ekim 2011, 11:10:02 »
teyp ten önce ve çok önemlısı bence lımıtler dahılınde avlanmak herkes kendınce doğruyu yazmıs . lımıt 10 kuş evet o gun ava çıktınız kuşu buldunuz limiti vurdunuz kuş devam edıyor yahu 10 tanedaha vurun hadı 20 tane daha vurun ama 80 tane 90 tane 120 tane vurmayın teyp le yada teyp sız 25-30 kuş dahası haram .
Yakup MRAMOR
1977 SAKARYA

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #81 : 11 Ekim 2011, 11:16:45 »
arkadaşlar o saydığınız adetlere inanmayın bir avcı curnataya da girse 3 dakikada 1 kuş vursa yapacağı av 3 saatir yanikuşu vurup alması feşek değiştirmesi bilmem nesi öğle zaman geçiyorki çok vurdum der sayar 15 kuşu geçmez hesap yapın bakalım güneş çıktıktan sonra saat 10 dan sonra ne avı yapıcaksın o sıcakta ben inanmıyorum o kadar adet yapsın bir avcı... gidilmiştir 8 veya 10 avcı 10 kişi 10 kuş vursa zaten 100 kuş yapar limiti vurur öyle çok nadir dir 2 kişi 150 veya 200 kuş vuracak 200 kuş vuracak adam zaten 2 koli fişekle ava tüfek atar yaniher yazılanada inanmayın 200 fişek atacak o sıcakta hikaye
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2011, 11:19:26 Gönderen: Ender GİRGİÇ »
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Avlak Üye
  • *
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #82 : 11 Ekim 2011, 11:43:25 »
Hep yazıldı çizildi bu böyle de devam edip gidecek yani teyp kuran kurdu vuracağını vurdu bu hayvanın o kadar çok düşmanı varki artık inanıyorum çok yakın zamanda o tarla serçelerine tüfek atmaya başlıcaz bizim memlekette bir zamanlar çil keklikten bıldırcına tüfek atmazlarmış ama şimdi ben daha çil canlı görmüş değilim teyp kuranı da kalleş av yapanında Allah (cc) bildiği gibi yapsın zaten ben şunu açık bir kararlılıkla sözlüyorum bizim yaptığımız avcılık günah o yüzden bu kadar üstüne düşmeye gerek yok yasak insanın kendi vicdanıdır herkesi vicdanıyla başbaşa bırakalım ...! 
MUSTAFA ERTAN
1988--ISPARTA

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #83 : 11 Ekim 2011, 12:59:28 »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR bu teyp ,,veya cihaz ne dersek diyelim artık önüne geçilmez bir biçimde yaygınlaşmış vaziyette bu saatten sonra yasak olsa ne olur olmasa ne olur bence bununla ilgili başka düzenlemeler yapmak lazım ,, en azından kontrol altına almak bakımından bir sürü çalışma yapılabilir....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Kasım BOZTEPE

• Avlak Üye
  • *
  • Kasım BOZTEPE 05443556557 boztepe17@hotmail.com
« Yanıtla #84 : 13 Ekim 2011, 12:52:51 »
ya bırakın herkez teyip kurup avlanıyo internet başına gelince teyip kurmayın teyiple avlanmayın

nesli tükeniyomuş dış ülkede tükenmiyoda türkiyedemi tükeniyo mısırda bu kuş konserve yapılıyo klevye başında siz atmaya devam edin akşam olunca herkez yıne meraya teyip kurmaya gidecek

1982 ÇANAKKALE/ÇAN

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Avlak Üye
  • *
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #85 : 13 Ekim 2011, 13:04:51 »
Kasım bey sizde mi kuruyorsunuz da böyle bir çıkış yaptınız demek ki sizde de var bişi
MUSTAFA ERTAN
1988--ISPARTA

Çevrimdışı Abbas ÖZBAYRAK

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #86 : 13 Ekim 2011, 15:26:21 »
kurulmuş TYP görünce ne yapıyorsunuz her kese rast gelsin [ ben kuş avına hiç gitmedim
Abbas ÖZBAYRAK
1961-Kocaeli

Çevrimdışı Halil ÖZKAN

• Avlak Üye
  • *
  • Avcı köpeğiyle nam yapar
« Yanıtla #87 : 14 Ekim 2011, 21:20:00 »
arkadaşlar.kuş hemen hemen her gün(yağışlı günler hariç) geçiyor.inanmayanlar sabah 6;30 gibi karadeniz sahillerinde sahileoturup 2 saat beklesin.en az 10-15 kuş görür.ama göç eden kuşun nereye konacagı havaya göre değişebilir.5-6defa bıldırcına gittim her defasında kuş vardı.ama yerini bulmak şans işi. teyple kuş  ne kadar düşer onu bilemem ama 2008 yılında keşanda bir merada tey kuranlarla avlandım.5 kişi 100 den fazla kuş vurduk .ama en az 500 kuş vardı merada.evet teyp kurmadan kuş bulmak zor ve daha keyifli.teyp kuranlar diğerlerinin hakkını da gaspediyor olabilir ama bazen insan şansı iyi gidip çok kuş vurduğunda hemen tey kurmuştur diye düşünmemek gerek.geçen yıl çullukta kuş yok diye herkesin isyan ettiği bir hafta sonu 3 kişi 20 den fazla çulluk kaldırdık.11 tane vurduk.biraz da insanın şansı olacak bence.teypçilere kızıyoruz ama kimse de somut bir adım atmıyor.her avda hileye başvuranlar var.ördekte mühre kullanmak ta teypçilik gibi olmuyormu.ben fahri av müfettişinin 26 tahtalı vurduğunu gördüm.kim neyi denetliyor.insan nefsini hırsını kontrol etmeyi öğrenirse herkes daha güzel av sezonları geçirir bence.hepinize bol avlı sezon diliyorum.rastgele.
Halil ÖZKAN
1976-Çanakkale-İKAMET İSTANBUL

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #88 : 15 Ekim 2011, 20:36:46 »
Sana yürekten katılıyorum büyüğüm olarak saygı duyuyorum aynen söylediğin gibi şimdi sezonda kapanır bu konuda kapanır  bi dahaki sene yine aynı muhabbetler bu böyle sürer gider hepimiz aynıyız be abim
Kemal BOZKURT
1987 İSTANBUL / RİZE
(sınırlı vardiya zabiti)

image upload

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #89 : 15 Ekim 2011, 21:33:57 »
Sana yürekten katılıyorum büyüğüm olarak saygı duyuyorum aynen söylediğin gibi şimdi sezonda kapanır bu konuda kapanır  bi dahaki sene yine aynı muhabbetler bu böyle sürer gider hepimiz aynıyız be abim

Doğru söylüyorsun. Ama çok kısa çözüm de yok. Çok acele olarak Merkez Av Komisyonu'nun çalışma şekilerinin değişmesi lazım. Ondan önce de komisyonun anayasası gibi, her komisyonda değişmez kabul edilmesi gereken kararlar alınmalı. Buna göre avcılar külüplerinin bölgelerinde avlak kontrolü yapması yetkisi ve görevi verilmeli. Resmi anlamda. Bu işleri yapacak olanlar başkan olmalı. Doğru düzgün yapılıp yapılmadığını ilçe komisyonları dnetlemeli. Onları da gerkli görürse Merkez Komisyonu. İş yapmayan, beceremeyen, yasasız avla mücadele etmeyen görevden alınmalı. Bu işlerin düzenli yapılması gerekli.

İlçe komisyonları gerektiği kadar sene içinde toplantı yapıp, avlak kontrolü için yıllık plan yapmalı ve sezon sonu kontrol etmeli. Dışarıdan gelen avcılar ilçe komisyonuna haber vermeli ve giderken ne vurulduğunu göstermeli. habersiz gelen avcının avlaktan uzaklaştırmaya yetkili olmalılar. Komisyonlar en başta kolluk kuvvetleriyle daha yakın işbirliğine geçip kısa sürede ivedi yardım almalı.

Eğer bunlar sağlanırsa, ne kavga ne gürültü olmaz. Herkes huzur içinde avlanır. Av bollaşır. Doğa katliamları azalır. Eğer kontrol ve denetleme sağlanırsa belki duruma göre eski MAK kararlarındaki bazı yasakların değiştirilmesi, yeniden gözden geçirilmesi de söz konusu olabilir. Hatta çok başarılı olan yerler için avlanmanın da özel statüsü oluşturulabilir. Öyle ya, kulüp veya ilçe boşuna zaman, mesai yapmasın. Bir motivasyon olsun. Ama bunun da kıstasları olmalı. Çok detayına girmiyorum. Aklımdan geçenlerin bir kısmını paylaştım.

Gerçekten de her sene eli kolu bağlı oturup, koskoca avcı camiasının eli tüfekliyle, zorbayla, haramiyle kendi kendine uğraşması iş değil. MAK denen şeyin bir çoğu avcı. Ama avcılar hiç bir değişiklik peşinde değil.

Eğer bir şeylerin değişmesini istiyorsak önce bazı konularda anlaşmamız sonra bu konuların üzerine gitmemiz gerekir. Hiç fikri önerisi olan yok mu?
Volkan KOYDEMİR
1968 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #90 : 15 Ekim 2011, 21:45:21 »
Şimdilik yapılabilecek asgari şey, ilçe komisyonlarına kimlerin katılacağını öğrenelim. Biliyorsunuz bunlar daha sonra merkez komisyona bilgi veriyor. Bu katılacak kişilerle diyaloğa geçelim ve alınması gereken kararları belirleyelim, öğrenelim. Keyfi, kontrolsüz olmasın. Ortak karar alınsın. Ama zannediyorum denetleme falan gibi işleri devlete yıkamayız. Dürüst olursak bunu yapacak eleman yok. Avcılar üstlenecek ama devletten destek alacak. Yani çabalayacağız.

Bu işlerin ülke için ortak çıkarlarını koruyacak yaptırımlar olması gerekli. Uymayan kulüp veya ilçe için uygun şekliyle yaptırım, bazı haklardan men etme vs yetkisi olmalı.

Bu yukarıdakileri yazarken bazı okuyanlar bir taraflarıyla gülecek tahmin ediyorum. Şmdilik gidecek avı, merası banko olanların işine gelmez belki. Fakat ileride bir gün herkesin ihtiyacı olacak değişiklklerden bahsediyorum. Bunları başarabilirsek, ileride avlamak için sülünümüz de olur, karacamız da, bilmem neyimiz de. Bence doğrusu bu. Aha da fikrimi yazdım.
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2011, 21:47:41 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
Volkan KOYDEMİR
1968 İZMİR

Çevrimdışı Olcay ŞENTÜRK

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #91 : 16 Ekim 2011, 23:26:48 »
m birol kardeşim iyi bir konuya deginmişsiniz durum öyle bir hal aldı ki teyp kurmayanları avcı dahi kabul etmicekler yakında nereye gitsek teyp sesi bizlerin hakkını kim koruyacak merak ediyom  sanki avın bir parçası halini almış durumda avsı nasıl köpeksiz olmassa teypsizde olmaz gibi  maksat fazla av vurmak degil avcılık avı arayacan bulucan buldugun avdan yaptıgın avdan zevk alıcan kur teypi bıldırcın insin avlan  avlayacagın avın yeri belli buna nasıl avcılık denir ki arayıp bulucan avı buldugun avla köpegin fermasında övünücen  3 kuş vurucan gezerek arıcan  avcılar köpeginle övünürdü benim köpek daha çok av buldu diye malesef bundan sonra benim teyp daha çok kuş indirdi diye övünecekler avcılık buysa  vicdanlar rahatsa ne mutlu teyp kuranlara
sayın adem kardeşim milleti zan altında bırakmanın manası yok  biz açılışta 120 kuş vurduk 2 günde  yer eskişehir  av sahası dogançayır yüzlerce avcı vardı merada bir kişi çıkıpta teyp vardı merada desin  buyrun hodri meydan  sögütün altında oturmakla bu işler olmaz gezip bulucan ahkem kesmeyin boşuna  göç gelmeye başlasın görücez kimlerin teyp kurdugunu ben dinime kuranıma yemin ederim bu güne kadar teyp avcılıgı yapmadım kurmadımda  sizde yemin edin kurmadım diye milleti karalamanın anlamı yok beni bursada kimi tanıyosanız ona sorun lafla peynir gemisi yürütmeyin köpegine güvenip öyle sıcagında bıldırcın bulana vurana helal olsun demek düşer karalamak düşmez ersin kardeşine katılıyom  buyrun hodri meydan  teyp kurmamakla biz aptal yerine konuluyoz dediginiz dogru
sendemi bürütüss
Olcay ŞENTÜRK
16.06.1981
Lüleburgaz/KIRKLARELİ
05322660724 o rh (+)

Çevrimdışı Ozan LEVENT

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #92 : 31 Ekim 2011, 17:48:49 »
       Teybi kuruyorum Kuşun neslini düşünmüyorum deyin sorun değil... ''Bizim bölgede zaten kuş yok o yüzden kuruyorum.''  deyin o da sorun değil...  ''Avrupa'da her merada kuruyorlar zaten...'' deyin ona da eyvallah... '' Ya zaten bunun soyu tükenmez '' deyin ona da tamam... Yani teyp olayını bir şekilde temize çıkaracak 50000 tane bahane bulun hiç farketmez.

Ama 5 km öteye inip de bana nasip olacak- olabilecek ,köpeğimin fermasını görmemi , o kanat sesini duymamı sağlayacak, avdan en azından o gün için keyif almamı sağlayacak bir tek kuşu bile o kurduğunuz teyple  kendi tarlanıza indirdiğinizde , bilin ki benim hakkımı yiyorsunuz... Sırf bu sebep bile yeter teybe karşı olmaya...

Acı tarafı bir de bunu çeşitli mazeretlerle haklı göstermeye çalışıyorsunuz...Yazık...

Ozan LEVENT
1973 ADANA

Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası

« Yanıtla #92 : 31 Ekim 2011, 17:48:49 »
altaş tv

## DUYURU ## ALTAŞ TV "ANADOLU AVCILARI" Sizden gelenler programı YAYINDA
Video göndermek isteyen arkadaşlarımız;
en alttaki dilekçe örneği ile iletişim bilgilerini ve videolarını CD olarak KARGO ile gönderebilirler
Aras kargo;
ORDU Boztepe Şubesi
Serhat ÇELEBİOĞLU Tel: 544 857 78 70 ORDU

Dilekçe Örneği:
ALTAŞ TV YÖNETİMİNE
ORDU
Ekte gönderdiğim CD lerde kayıtlı videolar şahsıma ait olup;
ALTAŞ TV de yayınlanmasını rica eder herhangi bir telif hakkı talep etmediğimi kabul ederim.

Ad Soyad:
Adres:
Cep Tel:
İş yada Ev Tel:
Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN