Gönderen Konu: AVA GİDEN AVCILAR VE TEYPÇİLER...!!!!  (Okunma sayısı 6202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Birol DEMİRTAŞ

• Uye
AVA GİDEN AVCILAR VE TEYPÇİLER...!!!!
« : 31 Ağustos 2010, 19:19:30 »
bıldırcına giden avcı arkadaşlar bıldırcın bulamayınca,teypçilere başlıyorlar sataşmaya isyana  :))....av güzel geçmişse o konuda teypçi lafı edilmiyor....

birgün bıldırcın nesli tükenirse kesin teypçilerin yüzünden tükenmiş olacak  :)))..tabiki sadece türkiyede :)))
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2010, 19:21:11 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya
istanbul-sarıyer

Avcılık Av Köpekleri Av Avcı

AVA GİDEN AVCILAR VE TEYPÇİLER...!!!!
« : 31 Ağustos 2010, 19:19:30 »
akgün av köpekleri

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Forum Yöneticisi
Ynt: AVA GİDEN AVCILAR VE TEYPÇİLER...!!!!
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2010, 20:10:10 »
Nasıra basmadan çoğumuz ne Ah! ne de Allah! der. Bulamayınca dertlenmek normal.

Hiç teyple avlanmadım. Fakat bu şekilde avlananlardan tanıdıklarım var. Babadan böyle alışmışlar. Ben av yok dediğimde gel bizimle diyorlar. Gelmem, öyle arazide onlarca kuş vurmak istemiyorum dediğimde, yine gel limiti kadar avla diyorlar :) Yalnız bunlar ovaya değil dağlara teyp kuruyorlar. Aslında bıldırcının düşmediği bölgelerde (Mesela Akdeniz bölgesinde böyle yerler varmış) teyple ama yine limiti kadar avlanılsa bence mahsuru olmaz. Fakat öyle olmuyor. Ne var ne yok topluyorlar. Anlattıklarından biliyorum.

Ben yine teyple limitince avlamam çünkü ufacık arazide bıldırcın bana zevk vermez. Alışmadım. Herkesin avlandığı tarlalarda teyp kuranları ise Allah islah etsin diyorum. Konya ovasındakiler bile bu işi öğrenmeye başlamış. Daha ne diyeyim.
Volkan KOYDEMİR
1968 İZMİR

Avcılık Av Köpekleri Av Avcı

« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2010, 20:10:10 »
puma av

Çevrimdışı Ali ÖZ

• Uye
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2010, 20:54:15 »
.Bıldırcın avında aralıksız silah sesi geliyorsa teyp kurlarak avlanılıyo demektir..Teyple avlananları ..Gören duyan arkadaşlar lütfen şikayet etsin..en azından ben öyle yapıyorum...
Ali TEKİRDAĞ Şalgamlı (POMAK)
15.01.1978

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Uye
« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2010, 13:03:37 »
Nasıra basmadan çoğumuz ne Ah! ne de Allah! der. Bulamayınca dertlenmek normal.

Hiç teyple avlanmadım. Fakat bu şekilde avlananlardan tanıdıklarım var. Babadan böyle alışmışlar. Ben av yok dediğimde gel bizimle diyorlar. Gelmem, öyle arazide onlarca kuş vurmak istemiyorum dediğimde, yine gel limiti kadar avla diyorlar :) Yalnız bunlar ovaya değil dağlara teyp kuruyorlar. Aslında bıldırcının düşmediği bölgelerde (Mesela Akdeniz bölgesinde böyle yerler varmış) teyple ama yine limiti kadar avlanılsa bence mahsuru olmaz. Fakat öyle olmuyor. Ne var ne yok topluyorlar. Anlattıklarından biliyorum.

Ben yine teyple limitince avlamam çünkü ufacık arazide bıldırcın bana zevk vermez. Alışmadım. Herkesin avlandığı tarlalarda teyp kuranları ise Allah islah etsin diyorum. Konya ovasındakiler bile bu işi öğrenmeye başlamış. Daha ne diyeyim.
VOLKAN BEYE sonuna kadar katılıyorum ovadaki yerli bıldırcına bile teyp kurulur oldu SÖZÜN BİTTİĞİ YER BU OLSA GEREK.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSAR

Çevrimdışı Cemil ÇAKIR

• Uye
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2010, 18:35:01 »
Birol teypcilerle bir yakınlığın mı var
Cemil ÇAKIR
1958 KARASU/SAKARYA

Çevrimiçi M.Aytaç TOK

• Uye
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2010, 18:59:10 »
Teyp avcılığını meşru görenleri, bu avı yapanları, bu avı yapanlara göz yumanları  KINIYORUM...
Mustafa  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Arif KAŞLIOĞLU

• Uye
  • (0532 452 78 44) 0Rh+ ORTAKENT/BODRUM
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2010, 19:03:38 »
bu iş sadece TÜRKİYE de değil adamlar yaban bıldırcını fabrikası kurmuşlar ağlarla yakalıyorlarmış teyipde değil sadec ağların arkasına ışık koyyuyorlarmış ya buna nedemeli

BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE,BİRDE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM MI DİYE"

Çevrimdışı M.Birol DEMİRTAŞ

• Uye
« Yanıtla #7 : 04 Eylül 2010, 20:07:44 »
Birol teypcilerle bir yakınlığın mı var

teyple bıldırcın avı hiç yapmadıgım birşey...benim gibi bu yola heves etmeyenlere saygı duyarım yalnız yapanlarıda kınayamam..tahminimce teyple avlananlar avlanmayanlardan daha çoktur....teyp serbest olsunmu anketi yapılsa büyük çogunlukla evet çıkar...
1968/amasya
istanbul-sarıyer

Çevrimdışı Zafer SOYGÜR

• Uye
« Yanıtla #8 : 04 Eylül 2010, 20:13:27 »
teyp teyp teyp bu konu başladımı bitemez dostlar ben keşan da bir olaya şahit oldum ve bizzat yaşadım

teyp işi bitmez bu bıldırcında tükenmes rahat olun siz

ALAŞEHİRLİ ZAFER DEMİŞDİ DERSİNİZ
Zafer SOYGÜR
1977 Alaşehir MANİSA 0 532 545 61 43
---ALAŞEHİRLİ ZAFER ---
ZAFER'LER GETİREN ATLARIN NALLARI ALTINDANDIR

Çevrimdışı Cemil ÇAKIR

• Uye
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2010, 23:51:24 »
teyple bıldırcın avı hiç yapmadıgım birşey...benim gibi bu yola heves etmeyenlere saygı duyarım yalnız yapanlarıda kınayamam..tahminimce teyple avlananlar avlanmayanlardan daha çoktur....teyp serbest olsunmu anketi yapılsa büyük çogunlukla evet çıkar...

teyp ile avcılık diye birşeye katılmıyorum. Bunun adı avcılık değil resmen katliam. Eğer kendimize avcıyız diyebiliyorsak bu işi bilerek veya bilmiyerek yapanları kınamamız gerekir.
Cemil ÇAKIR
1958 KARASU/SAKARYA

Çevrimdışı Abdullah SERİN

• Uye
« Yanıtla #10 : 05 Eylül 2010, 03:05:50 »
Kanunlara uymayanların avcılık yapmaya hakkı yoktur.Kanunsuz bilerek av yapanların ömür boyu avcılık yapmaları yasaklanmalı. Kimsenin böyle bir lüksü olmamalı.Kimse kanunlara uyanların haklarını yememeli. Ben göllerde derelerde kaçak ağlan avlananları jandarmaya bildiriyorum. Kara avındada denk gelirse bildiririm.Artık cep telefonu denen birşey var.
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2010, 03:35:21 Gönderen: Abdullah SERİN »
Abdullah SERİN
1956-İstanbul

Çevrimdışı Altan ÖZCAN

• Uye
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2010, 08:18:53 »
    Malumunuz  bıldırcın avında teyp kullanılıyor(aslında buna ,av  bile demek istemiyorum, arayıp bulmak avın bir parçasıdır.); bu teyplerin 4 km çapındaki daire alanında bulunan tüm bıldırcınları sadece bir tarlada toplağı söyleniyor. Böylelikle zaten az sayıda olan  yerli bıldırcın sayısı hızla azalmakta ve bitmekte , sürdürülebilir avcılığın temeli olalan  kimi avların kaçarak sayılarını artırmasına ve nesillerini devam ettirmsine  de imkan bırakılmamaktadır. kendisini avcı sanan kişiler bindiği dalı kesmekdedir.

Sadece teyp kuran 3-4 kişini menfaat sağladığ bu olayda belki 50-100 kişi mağdur olmakta ve hayvanların nesli de tehlikeye girmektedir. Bıldırcın avı biz avcılar için iki açıdan önemlidir ;birincisi köpeklerin sezona hazırlanması, yavru köpeklerin av görmesi ve avı öğrenmesine yardımcı olması , ikincisi de 6 ay aradan  sonra ava gidip , stresden uzak  ardaşlarımızla güzel bir gün geçirmek.
       Kimi avcı arkadaşlar 100 km. uzağa ava gidiyor, belki o gün işi var ama av için o gününü ayırıyor, masraf ediyor, heyecanla köpeğinin durumunu görmek istiyor kısaca zaman ve emek hacıyor ve umutla ava gidiyor. Bu kadar özveriye rağmen ya birkaç kuş bulabiliyor yada bulamıyor belki hiç fişek bile atamadan, köpeğinin fermasın göremeden hüsranla geri dönüyor. teyçiler ise  1 km. uzaktaki tarlada ,   birkaç kişi,  neredeyse o meranın tüm kuşunu topladığından , kısa sürede , zahmetsiz,ve çok sayıda kuş vurmaktadır. diğer tüm avcı arkadaşlara saygısızlık yapmakta hatta onların avını da çalmaktadırlar. Avcılığın erdemliliği paylaşmıcılıktan geçer, bunlar ise sadece kendilerini  hatta sadece o günlerini düşünmektedirler , sonra gelecekleri günü bile düşünmemektedirler, onlar için sadece kendi avları ve av sayılarıdır.

Eğer  km’lerce yol kat edip zaman ve masraf harcayıp ,sonra da  hüsrana uğramamak  istiyorsak( herhalde hiçbir kimse bunu istemez) , 3-5 tane de olsa köpeğimizle kuş  görüp, avlanıp mutlu bir şekilde eve geri dönmek istiyorsak teyp işine birlikte karşı duralım ve  arkadaşlarımızı  bu konuda uyaralım.  Bu konu sadece yerli bıldırcın için değil göç bıldırcını ve diğer av hayvanları içinde geçerlidir.  Avı paylaşarak, koruyarak  sürdürülebilir avcılığı hep birlikte sağlayalım ki yarın kara kara dşünmeyelim, çocuklarımıza , torunlarımıza avcılığı aktarabilelim.
        Tüm avcı dostlara yeni sezonda kazasız, belasız, neşeli ve bol fermalı avlar dilerim.  Rasgele
Altan  ÖZCAN
1971 NALLIHAN -ANKARA  / İKAMET SAMSUN

Çevrimdışı Latif DEMİRAYAK

• Uye
  • Öyle birini sev ki sen ölünce hiç yaşamasın..
« Yanıtla #12 : 05 Eylül 2010, 10:27:03 »
bazı teyipcilerde sanki bir marifet yapmış gibi şöle bıldırcın böyle bıldırcın vurduk diye hava atarlar ayrıca köpeklerinede yere göğe sığdıramazlar şöle ferma verdi böyle ferma verdi diye .bunlarda utanma diye bir şey yok.SAYGILAR....RASGELE....

Latif DEMİRAYAK
1967-Denizli
0542 797 60 27

Çevrimdışı Serkan BENPİRİNÇCİ

• Uye
« Yanıtla #13 : 05 Eylül 2010, 11:33:42 »
teyıpsız kuş duşermı sezın haklınız erıyormu avcı avıcıyı şıkayet etmez duruz olun saygısızlık yapmayın avcı arkadaşlar
Serkan BENPİRİNÇCİ
1975 EDİRNE

Çevrimdışı Erhan KURHAN

• Uye
« Yanıtla #14 : 05 Eylül 2010, 11:51:24 »
Başka ülkelerde teyple avcılık serbest... nasıl olsa göçmen kuş elin gavuru vuracağına biz vuralım...bizde yasak onlarda serbest...teyple avlananların savunmaları bunlar.Hadi bir yere kadar haklılar diyelim ama sadece göç bıldırcınında.Benim isyanım sezon açılmadan teyple meraları kurutanlara ve de herkezin avlandığı meralara teyp kuranlara.Bir arkadaşın dediği gibi 4 km.çapındaki alanda bulunan bıldırcınları topluyormuş.Kaç tane avcının hakkını çalıyolar.Teyp mağduriyetini  bu sene çok yoğun yaşadım.Adamlar iki- üç tarla ötemizde harbederken biz bıldırcından arındırılmış tarlalarda boş boş geziyoruz...Sabah sekiz gibi sıcak basmadan avı bitirip dönüyolar biz ise köpekle üç beş kuş bulmak için öğleye kadar dolaşıp duruyoruz...Jandarmanın milli parkların falan ilgilendiği de yok.Av yerinde müdahale etmek de zor adamlar altı yedi kişi biz ise iki arkadaşız.Allah muhafaza insan başına bela alacak.Ömer BOROVALI'nın yıllar önce bir yazısı vardı; ''avcılığımızı saran önlenemeyen salgın hastalık teypcilik''diye... ne kadar da haklıymış.
Erhan KURHAN
1966-Denizli

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• Uye
  • Korucu
« Yanıtla #15 : 06 Eylül 2010, 03:09:18 »
m birol kardeşim iyi bir konuya deginmişsiniz durum öyle bir hal aldı ki teyp kurmayanları avcı dahi kabul etmicekler yakında nereye gitsek teyp sesi bizlerin hakkını kim koruyacak merak ediyom  sanki avın bir parçası halini almış durumda avsı nasıl köpeksiz olmassa teypsizde olmaz gibi  maksat fazla av vurmak degil avcılık avı arayacan bulucan buldugun avdan yaptıgın avdan zevk alıcan kur teypi bıldırcın insin avlan  avlayacagın avın yeri belli buna nasıl avcılık denir ki arayıp bulucan avı buldugun avla köpegin fermasında övünücen  3 kuş vurucan gezerek arıcan  avcılar köpeginle övünürdü benim köpek daha çok av buldu diye malesef bundan sonra benim teyp daha çok kuş indirdi diye övünecekler avcılık buysa  vicdanlar rahatsa ne mutlu teyp kuranlara
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimdışı Yalçın ARSLAN

• Uye
« Yanıtla #16 : 06 Eylül 2010, 04:06:18 »
bençe bu yaban tenilen kanal kapanmalı bizim avçımısın alakıyla  ve düzeniyle dalga geçiyor yaban da avlanan o şayıslar isde bugün burda çurnata var deyim avçı kandırdıklarını sanıyorlar tamam iyi güzel bali teyibin sezini kabadın soruyorum yerdürlü kaçak av onlarda bu avçı napsın üçbeş sengin biyere gelmiş teyibi de kuruyo avıda yuruyo  faslaf fasla bisde angut gibi şeyrediyorus yalan mı avçı arkadaslarım elinisi fisdanınıza koyun öyle çevap yazın birol abi bu konuyu açtıyın için tesekkürler bende aklım dakilerini yazdım saygılar
Yalçın ARSLAN -1979
bursa -yenişehir yolören köyü
[img width=308 height=231]http://i41.tinypic.com/5161c4.jpg[/img

Çevrimdışı Altan ÖZCAN

• Uye
« Yanıtla #17 : 06 Eylül 2010, 07:37:16 »
teyıpsız kuş duşermı sezın haklınız erıyormu avcı avıcıyı şıkayet etmez duruz olun saygısızlık yapmayın avcı arkadaşlar

acaba   teyp kurup 40 kişinin avlayacağı bıldırcını tek tarlaya toplayıp sadece 1-2 kişinin çok sayıda vurması  asıl bencillik , saygısızlı değilmi.   belki o 40 kişi içinde  o gün işi oluta binbirgüçlükle o günü ava ayıran, 100km yol gidip  hiç kuş göremeden hüsrana uğrayan kişiler var.
     samimi şekilde  hertürlü özveriyi yaptıktan sonra  teypçi yüzünden , hiç bir kuş görmeden dönmeye razımısın.
       avcılık aynı zamanda avı paylaşmaktır.
Altan  ÖZCAN
1971 NALLIHAN -ANKARA  / İKAMET SAMSUN

Çevrimdışı Adem GÖZLETEN

• Uye
  • /////
« Yanıtla #18 : 06 Eylül 2010, 10:57:35 »
Bu sitede bile örnekleri var emin olun adamlar bıldırcın bu sene az olacak diyorlar bakıyorum da doğruluk payı yok değil avlanan lar arabaların üzerine olsun yerlere olsun bıldırcın doldurmuşlar yanlarına da köpek almışlar neymişte köpeklerin sayesindeymiş ben yemiyorum arkadaş bu kadar yalan olmaz gerçek anlamda bu günlerde köpekle avlananların vurdukları kuş sayısı limiti aşması mümkün değil dir inanın tecrübelerime dayanarak konuşuyorum tepeleme bıldırcın öbek öbek dikkat  edin  zaten kalabalıklar buda  açıkça teyp kurulduğunun en açık göstergesidir kimse kusura bakmasın insanları aptal yerine koymaya çalışmasın  millet üveyiğe gidiyor bıldırcın daha yeni yeni gelmeye başlayacak oda gelirse adam üveyiğin zamanında tepeleme bıldırcın vuruyor yahu işe bak ya biz bu avcılığı yıllardır boşuna yapmışızda bir şey öğrenememişiz ama şu gerçekki  yalanı elindeki tüfeğin boyunu geçmiş insanların utanmadan bunları sanal alemde paylaşmaları en acı olanda  bu işe yıllarını vermiş dürüst avcıları aptal yerine koymaya çalışmalarıdır yine söylüyorum ben yemiyorum .........kimsede kusura bakmasın...isteyen katılır isteyen katılmaz
Adem GÖZLETEN
1970-İstabul
Anadolu üniversitesi

Çevrimdışı Adem GÖZLETEN

• Uye
  • /////
« Yanıtla #19 : 06 Eylül 2010, 11:02:33 »
Size en iyi örnek  Vet.Hek.Hamit AKSAKAL  bir sonraki topikde isteyen bakabilir adamın vurduğu bıldırcın adedi 3 tane iki köpekle hadi buyrun bakalım kimlerin yalan söylediğini artık siz anlayın .......
Adem GÖZLETEN
1970-İstabul
Anadolu üniversitesi

Çevrimdışı Ersin KASAP

• Uye
  • avcıyı avcı yapan önündeki köpektir
« Yanıtla #20 : 06 Eylül 2010, 19:24:35 »
adem bey selamlar  bu sitede en çok av resmi atan insanlardan biri olarak yorumunuz bana biraz dokundu buyrum sizi davet ediyorum bayramdan sonraki ilk hafta gelin köpeklerimin fermasında size limitlerinizi doldurtucam burda hiç kimse sahtekarlıkla suçlanamaz buna musade edilmemeli kimse kimseyi aptallıkla suşlamıyor işte mera işte köpek ben burdayım buyrun gelin yanınıza birde kamareman alın kimlerin nasıl avlar yapıldığı eşkare çıksın bizler avlarımızın çoğunu eskişehir merasında yaparız bıldrcın bol hamdolsun her gittiğimizde nasibimizi alıyoruz ortaya laf atılıp çekilmek gerçekten kolaydır sanal diyorsunuz madem buyrun meralardada kimlerin nasıl avcı olduğunu herkeze gösterelim avcılığa yılları vermak değil bu işi gerçekten vizdanıyla yapmak önemli olan lütfen buradaki herkezi etçi sınıfına koymayınız burda gerçek avcılarda var paylaşım platformlarında gezmek kolaydır yorum yapmakta  herşey gerçeklerle yüzleşince ortaya çıkar selamlar .......
avcıyı avcı yapan önündeki poınterdir ersinkasap1979@hotmail.com 0534 317 01 83

www.pointerferma.com

Çevrimdışı Zafer SOYGÜR

• Uye
« Yanıtla #21 : 06 Eylül 2010, 19:47:11 »
yaw bu teyp işinin çok üztüne düşmeyin bence fazla değil 2-3 sene sonra mak kararlarında şöyle bir yazı okuya bilirsiniz

teyp le bıldırcın vurma adeti 20 (kişi başına )
Zafer SOYGÜR
1977 Alaşehir MANİSA 0 532 545 61 43
---ALAŞEHİRLİ ZAFER ---
ZAFER'LER GETİREN ATLARIN NALLARI ALTINDANDIR

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• Uye
  • Korucu
« Yanıtla #22 : 06 Eylül 2010, 19:48:37 »
sayın adem kardeşim milleti zan altında bırakmanın manası yok  biz açılışta 120 kuş vurduk 2 günde  yer eskişehir  av sahası dogançayır yüzlerce avcı vardı merada bir kişi çıkıpta teyp vardı merada desin  buyrun hodri meydan  sögütün altında oturmakla bu işler olmaz gezip bulucan ahkem kesmeyin boşuna  göç gelmeye başlasın görücez kimlerin teyp kurdugunu ben dinime kuranıma yemin ederim bu güne kadar teyp avcılıgı yapmadım kurmadımda  sizde yemin edin kurmadım diye milleti karalamanın anlamı yok beni bursada kimi tanıyosanız ona sorun lafla peynir gemisi yürütmeyin köpegine güvenip öyle sıcagında bıldırcın bulana vurana helal olsun demek düşer karalamak düşmez ersin kardeşine katılıyom  buyrun hodri meydan  teyp kurmamakla biz aptal yerine konuluyoz dediginiz dogru
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2010, 19:56:04 Gönderen: Ramazan ASLAN »
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimiçi Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • yönetici
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #23 : 06 Eylül 2010, 20:21:32 »
TEypçilere güldürmeyelim kendimize :( onlar bu akşam sistem kurarken bizde burada birbirimizle tartışıp kendimizi üzmeyelim

Teypçilere Avcı diyemiyorum ben, heleki benim gezeceğim yere teyp kuran varsa onlara başka şeyler diyorum :(
Tuncay KANDEMİR
1971 ANKARA 5052152298
SAMSUN Elektronik Öğretmeni
Site Yönetici & Teknik Sorumlu

"Yumuşak başlıysam sanma uysal koyunum,kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum"

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Uye
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #24 : 06 Eylül 2010, 20:54:41 »
aynen tuncay bey sizee katılıyorum burda boşuna konuşuyoruz adamlar geceden sistemini kuruyor
biz ne kadar şikayet etsek te nasılsa bi ilgilenen yok bu işin çivisi çıkmış
bu işin vicdaan tarafı var ama pek vicdanla alakası olmayan insanlar bu işi yapıyor onlara tek bi sölenicek söz varr oda ....
MUSTAFA ERTAN
1988--ISPARTA

Bu sayfa 0.523 saniyede 23 sorgu ile oluşturulmuştur