Gönderen Konu: FİELD TRİAL  (Okunma sayısı 3102 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Avlak Üye
  • *
    • www.avcimusti.somee.com
Ynt: FİELD TRİAL
« Yanıtla #25 : 01 Temmuz 2011, 08:49:10 »
  Sevgili Mustafa;  Soner REİSOĞLU ile görüştüğümüz üretci ve yetiştiricelerin küçük bir kısmı o linkler :)  sevgili arkadaşlarım benmi anlatamıyorum sorun ne bilemedim gitti, profosyenel olarak mera yarışmalarına büyük koşulara hazırlanan trial köpekler le sahipleri av yapmaz ama av yarışmalarınada hazırlar sahipleri bizim avlanma kültürümüz gibi sabah çıkarıp akşama kadar avcılık yapmaz , bu köpek av yapmaz anlamını nerden buluyorsunuz yazıların tamamını okumadan baştaki a harfi ortalara doğru ğ sonlara doğru z oluyor...

Benim kendi avlandığım pointerimin de baba tarafı di san pelligrino bu köpekler türkiye ye Nuhun gemisi ile gelmediya , dr alinin tc ye soktuğu lavora kanlardan ,

dr alinin vespası bir fenomen olmuş pointerde kendisi ile görüştüğümde vespa adının italyan motordan geldiiğini vede arı gibi oldugunu söylemişti cidegosu 58 cm ben bunları bilirken, vede özellikte pointerclupte yarışma köpekleri av yapmaz diye devamlı yanlış bilgi pompalıyan  canbazlar  için lavora pedigrili köpeklerin nasıl sportif avcılık yaptıgını videolarla paylaşıyorum, bir köpeğin koşma kanı ayrı yerden av kanı ayrı yerden gelmez bu konuda bitmez kalın sağlıcakla...

Dilin kemiği yok ;)

Cemal abi  şüphesiz vermiş olduğun bilgiler çok değerli.fakat bizim ülkemizde taşlar tamamen oturmadıkca neyin doğru neyin yanlış olduğunu tam olarak bilemicez gibime geliyor.Bizim sıkıntımız bence ne biliyormusun abi,bunu ben daha önce de söledim,bizim sorunumuz bu işi bilen ülkemizdeki kişiler  bilgiyi kendine saklıyor.paylaşmıyor.işin içine rant girmeye görsün.bizim kulaktan duyma doğru diye bildiğimiz şeylerin zaman içinde ne kadar da yanlış olduğunu görmedik mi.O boşa heba edilen köpeklerin günahını kim çekecek.Köpekte problem yok ki o doğası gereği yapması gerektiğini yapmış .Biz se onun yeteneklerini resmen törpülemişiz zamanında.Yavaş yavaş değişmeye başlıyoruz ama daha çoook çalışmamız lazım diye düşünüyorum.
www.avcimusti.somee.com
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız avci_musti74@hotmail.com

Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası

« Yanıtla #25 : 01 Temmuz 2011, 08:49:10 »
akgün av köpekleri

Çevrimdışı Tanju ÜNEN

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #26 : 01 Temmuz 2011, 15:52:19 »
Fieldrail köpekler ırkı ne olursa olsun arkasında iyi bir avcı vede handleri varsa avda yapar yarışta koşar ama bir gerçek varki yarışma için hazırlanan köpek ava sokulmamalı nedenine gelince ava sokulan bir yarışma köpeği zamanla bozuluyor ve bir av köpeği gibi arıyor EN AZINDAN BU DURUM BİZİM İÇİN ŞİMDİLİK BÖĞLE zamanla bu işin ilmini öğrenip pratiğe döktüğümüzde bizde iki amaçlı kullanabiliriz diye düşünüyorum , Yapmış olduğum bir araştırma neticesinde trail köpeklerin avrupada bazı yetiştirici ve eğiticiler tarafından her iki amaçlıda kullanıldığı ve son derece verim aldıkları yönündeydi . Bu köpekler çok nadiren belki 4 veya 5 eşleme sonrasında bulunuyor ve ırkının en iyi özelliklerini taşıyor kimse hakkını yemesin her işin başı eğitim .

« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2011, 15:53:55 Gönderen: Tanju ÜNEN »
Bursa 1973 BİRİLERİ ARKANIZDAN KONUŞUYORSA ONLARDAN ÖNDESİNİZ .

Çevrimdışı Tanju ÜNEN

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #27 : 02 Temmuz 2011, 11:43:55 »
Sevgili Cemal .

Skayı ava sokmadım ve şuan için sokmayıda düşünmüyorum nedenine gelince skaı ırkının özelliklerini en iyi şekilde temsil eden özel bir köpek ve dünyanın kabul gördüğü ünlü bir eğitimci tarafından eğitildi . Üstteki mesajımdada belirttiğim üzere trail bir köpeği ava ve yarışmaya sokabilecek bilgi birikime henüz ben dahil olmak üzere sahip değiliz lakin bu soyun devamından gelecek yavruların avını hayal bile edemiyorum mesela istanbulda bir acron gerçeği varki namı 7 düveli aştı keza ekrem arkadaşımın setteri dillere destan avlar yapıyor ve daha bir çoğu ..... nasip olursa benimde yavrularım büyüyor ve hergeçen gün bunların doğru köpekler olduğu gerçeğini birebir yaşıyorum . Şimdi ben sana bişey sormak istiyorum niye özellikle bana skayı ava sokup sokmadığımı sordun ?

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #28 : 02 Temmuz 2011, 13:27:43 »
Skayy gerçekten kaliteli bir setter...
www.avcimusti.somee.com

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #29 : 02 Temmuz 2011, 14:49:10 »
skay zaten kendini ispatlamış bir köpek ava sokmasına gerek yok tanju beyin skayı av zamanı ava götürse avlanmazmı aslanlar gibi avlanır zaten sizlerin yapmış olduğu köpekli av şekli bıldırcın,cil ve keklik avı bu avları zaten çok rahat bir şekilde yapar skay  bu köpekler düz merada açık alanda kuşun anasını ağlatır...  bencede bu köpekten yavrular alınıp çeşitli dişilerden iyi yavrular çıkarmak için uğraşmak lazım bu köpek bence damızlığa çekilip yavru alınması gereken bir köpek devamlı söylüyorum her lafımda köpekten köpek çıkar skayda kalıtesi belli bu köpekten yavrular alınıp hangi dişiyle iyi yavru verdiyse çoğaltıp şampiyonlar çıkarmak lazım..bende sezonu bekliyorum bıldırcın gelsin parisi bıldırcına çıkaracam ve yarışma koşan köpek av yaparmı yapmazmı hep beraber göreceğiz bu insanların aklındaki soruyu sileceğim köpekler zaten bu iş yaratılmış köpekler 15 dakka koşar deniliyorya dün 2 saat  süratli tempoda o dağ senin bu dağ benim koşuyor köpek bu köpeklerin yavruları  bıldırcında çilde keklikte yetişsin adam lazım bunların peşinden koşacak adamı kalpten götürürler o yüzden arkadaşlar bu değerli köpeklere sahip çıkalım yetiştirelim ve sevdiğimiz arkadaşlarımızda olsun ve çoğalsınlar bu köpeklerin önünde 8 tane bıldırcın vuralım ama zevkine vara vara vuralım sehir şekli bir başka bunu herkes yaşamalı yıllardır köpeklerle avlandık derdimki ya bunlar köpekmi adamlar kimsenin çulluk vuramadığı zamanlarda ne adetler yapıyorlardı yalan derdik takiiiiii görene kadar görmek lazım avlanmak lazım ki ön yargılı olmayalım.....size bir başımızdan geçen av anısını anlatacağım italyadan bir köpek geldi dendiki çullukta yanında çıkan köpeğin hiç  şansı yok hadi canım falan dedik bizim başkandada seterler var o zaman pırasa gibi avda kuş doğruyor  dedik başkan bir ava çıksana şu köpekle salalım bakalım neyin nesi neyin fesi görürüz lafı uzatmayayım hafta sonu sözleştik ava çıkıldı 2 köpeğe bepeerler takıldı salındı başkanın köpek bir patronesi var 30 kuş buldu öbür köpek sanki köpekte gps var kuş nerde köpek üstünde akşam arabaya dönerken başkan dediki bana oğlum bu köpeklerle zaten biz avlanamayız bizi öldürür bu köpekler akşama kadar koş oraya koş buraya yani biz orda hayatın gerçeklerini gördük  uzun lafın kısası herkesin köpeği kendine güzel ama birde elde neler var avlanma fırsatı olsada göre bilseniz birbirimizi teşvik edelim iyi köpekler olsun herkeste nam yapsın demiyelimki hüseyinde alide ne köpek var av yapıyorlar herkeste olsun biz bunun için uğraşalım...herkese rasgele

BALIK TAVADA KÖPEK MERADA BELLİ OLUR

Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Tanju ÜNEN

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #30 : 02 Temmuz 2011, 15:23:53 »
Bravo Ender'cim durumu çok iyi bir şekilde özetlemişsin , Skaı ile ilgili düşüncelerin içinde ayrıca teşekkür ederim bazı gerçekler varki biz üretici değiliz öncelikle avcıyız geçimimizi bu yoldan sağlamıyoruz lakin bu işi ticaret kar amaçlı yapanlarada karşı değiliz iyileri bizim ülkemizde üretilsinki avrupadan köpek alıcaz diye kapı kapı gezmeyelim , yeterki işin içinde karalama olmasın .     

BALIK TAVADA KÖPEK MERADA BELLİ OLUR .
Parisin sahibinden alıntıdır. :))))))))))))))))))))))))
« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2011, 15:29:27 Gönderen: Tanju ÜNEN »

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #31 : 03 Temmuz 2011, 00:53:20 »
aynen doğru tanju avrupadan ülkeye yeteri kadar iyi köpeklerin kanı girdi ve şu an bizden avrupaya köpek gitmeye başladı adamların gözü kulağı burda şimdi bizim yapacağımız doğru eşleşmelerle şampiyonlar çıkmasını sağlamak dediğin gibi satıcı falan değiliz bize dost arkadaş lazım herkes bildiği işi yapacak...yetiştirici arkadaşlar zaten iyi köpekler yetiştirip piyasaya köpek veriyorlar onların işi bu bizler zaten o arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz....bizim hedeflerimiz farklı
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

Çevrimdışı Aytekin ÇETİN

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #32 : 03 Temmuz 2011, 13:00:03 »
Mustafa GÖKKAYA link=topic=100683.msg730785#msg730785 date=1274643050]
Türk avcısı yakın bir zamanda bu iki kelimeyi sık konuşur olacak diye düşünüyorum.
Nedir Field trial?
Irkının içinden en iyisini yakalamak,Field trial süzülmüş,arındırılmış demek.Dünyada her yetiştiricinin hayallerini süsleyen bir ünvan...Bu yarışma av köpeği yarışmalarının en üstü ,tavan yaptığı yarışma ...

Evet Mustafa bey bu konuda yerden göge haklısın bunu tartışmak gerçekten komik olur fakat avrupada üretim sadece bunun üzerine dersek işte orada benim aklım karışıyor.
    Avrupadaki üretimleri takip ettigimizde ya hıza yönelik bir üretim ya ırk standartlarına göre bir üretim yada çalışan köpeklere yönelik üretimler görebiliyoruz,ben hiç dünya field  trial şampiyonu solit bir pointer göremedim fakat bu köpekler avrupada üretilip avlanılıyor.
    Seterler konusunda bilgi ve birikimim olamadıgından kesin bir şey söyliyemem fakat pointerler bariz bir şekilde fiziksel farklılıklar gösterebiliyolar.

« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2011, 13:48:01 Gönderen: Aytekin ÇETİN »
28.06.1972 Balıkesir Bigadiç

28.06.1972 Balıkesir Bigadiç

Çevrimdışı Tanju ÜNEN

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #33 : 04 Temmuz 2011, 16:55:35 »
Evet cemal bence sebebleri bunlar . Bu kanlar ülke avcısının önünü açıp gerçekleri gün yüzüne çıkaracak demedi deme .

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #34 : 17 Eylül 2011, 18:51:55 »
Mustafa GÖKKAYA link=topic=100683.msg730785#msg730785 date=1274643050]
Türk avcısı yakın bir zamanda bu iki kelimeyi sık konuşur olacak diye düşünüyorum.
Nedir Field trial?
Irkının içinden en iyisini yakalamak,Field trial süzülmüş,arındırılmış demek.Dünyada her yetiştiricinin hayallerini süsleyen bir ünvan...Bu yarışma av köpeği yarışmalarının en üstü ,tavan yaptığı yarışma ...

Evet Mustafa bey bu konuda yerden göge haklısın bunu tartışmak gerçekten komik olur fakat avrupada üretim sadece bunun üzerine dersek işte orada benim aklım karışıyor.
    Avrupadaki üretimleri takip ettigimizde ya hıza yönelik bir üretim ya ırk standartlarına göre bir üretim yada çalışan köpeklere yönelik üretimler görebiliyoruz,ben hiç dünya field  trial şampiyonu solit bir pointer göremedim fakat bu köpekler avrupada üretilip avlanılıyor.
    Seterler konusunda bilgi ve birikimim olamadıgından kesin bir şey söyliyemem fakat pointerler bariz bir şekilde fiziksel farklılıklar gösterebiliyolar.

Hocam pointer konusunda ,geçtim onu avcılık konusunda siz kadar bilgi birikimim olduğunu kesinlikle söyleyemem bu nedenle şu solit pointer işi hakkaten düşündürücü geldi:)haklısınız.Amaç belirleyip o standartlara göre köpek yetiştiren avrupalı,bizamanlar bizde moda olan  sarkık somaklı iri kıyım hantal pointerleri gördükçe kıçından gülüyordur:)
www.avcimusti.somee.com

Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası

« Yanıtla #34 : 17 Eylül 2011, 18:51:55 »
altaş tv

## DUYURU ## ALTAŞ TV "ANADOLU AVCILARI" Sizden gelenler programı YAYINDA
Video göndermek isteyen arkadaşlarımız;
en alttaki dilekçe örneği ile iletişim bilgilerini ve videolarını CD olarak KARGO ile gönderebilirler
Aras kargo;
ORDU Boztepe Şubesi
Serhat ÇELEBİOĞLU Tel: 544 857 78 70 ORDU

Dilekçe Örneği:
ALTAŞ TV YÖNETİMİNE
ORDU
Ekte gönderdiğim CD lerde kayıtlı videolar şahsıma ait olup;
ALTAŞ TV de yayınlanmasını rica eder herhangi bir telif hakkı talep etmediğimi kabul ederim.

Ad Soyad:
Adres:
Cep Tel:
İş yada Ev Tel:
Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN