Gönderen Konu: FİELD TRİAL  (Okunma sayısı 3102 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Avlak Üye
  • *
    • www.avcimusti.somee.com
FİELD TRİAL
« : 23 Mayıs 2010, 22:30:50 »
Türk avcısı yakın bir zamanda bu iki kelimeyi sık konuşur olacak diye düşünüyorum.
Nedir Field trial?
Irkının içinden en iyisini yakalamak,Field trial süzülmüş,arındırılmış demek.Dünyada her yetiştiricinin hayallerini süsleyen bir ünvan...Bu yarışma av köpeği yarışmalarının en üstü ,tavan yaptığı yarışma ...

Eskiden (eskiden dediğim daha yakın geçmiş) bir ingiliz köpeği çok açılmayacak.sahibinin atış menzilinde  bu da takriben 30 -40 metre yapıyor, sahibinin düdüğüyle devamlı zikzak çizecek,vs.vs. idi.Taaki ülkemizde yapılan yarışmalar FCI standartlarında yapılmaya başladığındanberi...
Sn.Uğur Barutcu nun bir demecinde  belirttiği gibi bu kurallar bir anda ülkemizde uygulanmaya başlandı aslında...eskiden yarışmalarda bu yukarıda belirttiğim zikzag aramalar falan artı puan olarak kabul edilirken,bütün ingiliz yetiştiricileri  köpeği açılmasın diye 30 mt lik iplerle bağlayıp merada arama stili kazandırmaya çalışırken  birden bire ne oldu da durum tersine döndü.sn .Barutcu şöle diyordu.FCI hakemlerine  ricada bulunmuşlar'' bizim ülkemiz için bu field trial olgusu daha çok yeni.taşlar biraz daha otursun .ondan sonra field trial standartlarında yarışmalar düzenleyelim''demleri üzerine ,hakemler karşı çıkmışlar ve ilk günden itibaren tabuların yıkılması gerektiği ve yarışmaların olması gereken standartlarda  yapılması gerektiğini vurgulamışlar.

İşte bu son yapılan yarışmalardan sonra bir çok yetiştirici anladı ki bu güne kadar alışılagelmiş köpek  seçimlerini değiştirmeleri gerekiyordu.Bu gelişmeler  kimilerinin işine gelmedi,karşı çıkan oldu,farklı görüşler beyan eden oldu.Fakat bu görüşleri savunanlar bile dönüp bidaha düşündü  ve bir  Field Trial köpeğine sahip olmanın  farklılığını  ve tabiki getirisini de düşündü:)
 Aslında bir Field trial le bir av köpeği çok farklıdır. Field trial köpekler merayı enlemesine  sonuna kadar  bir sağa bir sola ,kuyruk aşağıda baş yukarıda  dört nala sprint atarak aramalı,önünden bir kuş s....e veya uçsa bile  dalmamalıdır.İngilizler kesinlikle meraya çift salınmalı ve fermaya duran köpeğe ikinci köpek kesinlikle patrone yapmalıdır.
Başka bir tanım yapmak gerekirse Hızlı ve olması gerektiği gibi gezen ,kokuyu çok uzaktan alan ,fermayı verip bir adım bile kımıldamayan,sahibinin emriyle yürüyen ve kuş uçtuğunda hareketsiz kalıp bekleyen ,komutla aporta giden,başka bir köpek fermadayken onu onore eden köpek FİELD TRİAL standartlarında bir köpektir.
     Peki av köpekleri...Bir av köpeğini Field Trial  de yarıştıramazsınız.Ama field Trial bir köpeği avda da kullanabilir  iyi sonuçlar alabilirsiniz.tabiki alamaya da bilirsiniz.Biraz karışık bi cümle oldu sanırım ama siz demek istediğimi anladınız ...Neden böyle bir görüş içndeyim?Çünkü Field Trial  odaklı av köpekleri ırklarının içinde en iyileri.
Ataları field trial şampiyonlukları almış bir yavru  kesinlikle bu meziyetlere daha yatkındır.fakat onu av için eğitirseniz  iyi bir avcı olur.Fakat bu meziyetleri bulunmayan bir yavruyu kesinlikle field trial olarak yetiştiremezsiniz.Şimdi daha açık bi tanım oldu sanırım.

Yarış köpeği mi?Av köpeği mi?Öncelikle bu soruyu kafanızda çözümleyip ona göre köpek edinmeliyiz .İşin bir diğer  tarafı da ülkemiz bu konuda daha çok yeni olduğu için Field trial  köpekler bir elin parmakları kadar bile değil.Biliyorsunuz en son field trial şampiyonu  B.Mustafa Bozoğlu na ait TEK ismli setterdi.Tek in babası Radentis Arno,onun da babası 2003 Avrupa şampiyonu Radentis Nomar dır.Dolayısıyla az önce de değindiğim yere geliyoruz.Tek soy olarak Şampiyonların soyundan geliyor.Bu dereceleri alması çok ta beklenmedik bir olay değil aslında.Bu işin benim için iyi olan tarafı ise  Tek benim Elia ile kardeş oluyorlar:)umarım abisi gibi öncelikle iyi bir koşucu ,iyi bir yarışma köpeği olur.Zaten av köpeğim var.Bu sezon DİVA ile bıldırcınlar bizi bekliyor:)

TEK

ELİA

DİVA

Evet değerli dostlar.Ülkemiz yetiştiricilerinin maximum ilgisini çeken bu FİELD TRİAL gerçeği  bence daha epey konuşulur.FCI kurallarının ülkemiz yarışmalarında uygunlanmaya başlamasıyla birlikte görünen o ki av köpeği tutkunları gerçek anlamda Field trial soyundan gelen yavruları takip edecekler ve bu yavrulardan edinmeye  gayret göstereceklerdir.Aslında bu ülkemiz köpekciliğini geliştiricek  ve
Türk avcısı ve köpekcisinin bilnçlenmesine sebep olacaktır.

Mustafa GÖKKAYA
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 11:43:32 Gönderen: Mustafa GÖKKAYA »
www.avcimusti.somee.com
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız avci_musti74@hotmail.com

Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası

FİELD TRİAL
« : 23 Mayıs 2010, 22:30:50 »
akgün av köpekleri

Çevrimdışı Nazım AKGÜN

• Avlak Üye
  • *
Ynt: FİELD TRİAL
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2010, 22:51:18 »
evet mustafa kardeş dediklerine aynen katılıyorum fiell tral e yavaş yavaş herkez alışacak ve bu yarışmalardan çok heyecan duyacak istanbulda başladı izmire geldi inşallah devamı gelir ve bizlerde bu sayede bu heyecan verici estanteneleri hep birlikte yaşarız.
Nazım AKGÜN  12.03.1984 ortakentyahşi /BODRUM 0537.439.61.82

Çevrimdışı Turgay SULU

• Avlak Üye
  • *
  • DRAHTHAAR YOLUN SONU :)
« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2010, 23:06:55 »
evet kesinlikle izlemesi bile cok zevkli....

Turgay SULU 1969
AKSARAY - ANTALYA

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2010, 11:00:26 »

gerçekten öle ...Avcının ömrünü uzatır bu enstantaneler:)
www.avcimusti.somee.com

Çevrimdışı Cengiz AKKIN

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2010, 05:02:58 »
hız koku ve estetiğin bir arada bulunması iş buna denir.

Cengiz AKKIN
1981-Antalya
 0533 638 7116

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2010, 08:43:03 »
teşekkürler...
www.avcimusti.somee.com

Çevrimdışı İsmail MANAV

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2010, 09:37:02 »
mustfa kardes tesekurler
bız 4 senedır ıstanbulda yarısmlar duzenlıyoruz her sene daha ıyı kopekler cıkıyor meraqya ınsanlar ıyı kopek sıtıllı kopek nasıl olur cok daha cabuk ogrenıyorlar mesala bu hafta angelos bıze o kadar cok bılgı verdıkı bız asla bu nları ogrenemezdık ınsalah hep beraber cok daha ıyı yerlere gelıcegız
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2010, 10:03:33 »
İsmail abi ,daha yolun başındayız.Ama  son bir kaç senede çok şey değişti.Yunan yetiştiricinin verdiği bilgiler şüphesiz çok değerli  fakat biz öncelikle  şu at gözlüklerini atmalıyız.Daha bu sabah  bi sohbette tartıştık.Adam diyor  yav bu köpekleri eğitemiyorlar .Pointer köpekleri deli .Köpek  gidiyor açılıyor açılıyor..Halbuki eğitimi çok basit  bağlarsın ipi boğazına  her düdükte asılırsın ipi çevirirsin köpeği.

Şimdi suç kimde Köpeğin doğasına aykırı eğitimler veriliyor.Resmen köpekteki yetenekler törpüleniyor.Bu Bir İngiliz Köpeği Koşacak açılacak kısa sürede avı bulacak.Ona bakarsam bendeki cocker (kontes)Onun köpeklerinden daha iyi av yapıyor :)özelliğide açılmaması :=)
Bizim sorunumuz  öncelikle köpeğin ırkından gelen yetenekleri bilmiyoruz.Bir pointeri bir cocker gibi yetiştiriyoruz.Bu kafayla  biyerlere gelemeyiz.Deminde dediğim gibi şu at gözlüklerini atmadan  işimiz zor.çook çalışmamız lazım çook...
www.avcimusti.somee.com

Çevrimdışı Türker ÜÇOK

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2010, 11:02:37 »
Mustafa bey bilgilendirme için tşkler, hazır yeri gelmişken bu av köpeği yarış köpeği tartışması ile ilgili  görüş belirtilmesini rica ediyorum.Dünyada safkan ırklardan minimum beklenen av performansı, hızlı, koşarak arayan ve yüksek kokulu olması, bu bir İngiliz pointer, setter, veya kurzhaar olsun bu özellikleri taşımayan köpeğe iyi av köpeği denilemez.Bu bağlamda Avrupa ve Dünya standartlarında yarışmalarda başarı elde etmiş aynızamanda da avda kullanılan örnekler varmı diye araştırıp ondan sonra köpekleri yarışma köpeği av köpeği diye ayırabiliriz.Benim şahsi kanaatim iyi bir field trial köpeğiyle avda çok başarılı olabileceği yönünde.Karşıt görüş olarak ilk söylenecek şey yarışma köpeği akşama kadar süren avdalarda enerjisini tüketeceği ve av yapamayacağı yönünde olacaktır.Fakat gözlemlerim ve araştırmalarım her iki alandada kulanınlan bir köpeğin her iki durumu yani avı ve yarışmayı (buradaki bahsettiğim av ovada yapılan av değildir dağlık arazide yapılan avlardan bahsediyorum) farklı  algılayıp farklı davrandığı yönünde.Bu görüşümü desteklemek amacıyla Dünya şampiyonu olmuş bir epagneol breton un antirenman ve av performansını gösteren link ekliyorum lütfen izleyip görüş belirtin,selamlar
http://www.epagneulbreton-desaintlone.gr/lonedesaintlubinen.html

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #9 : 15 Haziran 2010, 12:33:47 »
Türker Bey  görüşlerinize aynen katılıyorum.Zaten yukarıda da belirttim.(Field Trial  odaklı av köpekleri )ırklarının içinde en iyileri.
Size son field trial şampiyonu TEK in avda çekilen görüntülerini sunayım.

www.avcimusti.somee.com

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #10 : 15 Haziran 2010, 13:13:10 »
Cemal Bey aslında aynı şeyleri söylüyoruz.
'profesyoneller bu field trial köpekleri  ile avcılık yapmayı önermezler tercih etmezler,çok değerlidirler kıymetli scr ye sahiptirler...'

yukarıdan alıntı yapıyorum:
field Trial bir köpeği avda da kullanabilir  iyi sonuçlar alabilirsiniz.tabiki alamaya da bilirsiniz.Biraz karışık bi cümle oldu sanırım ama siz demek istediğimi anladınız ...Neden böyle bir görüş içndeyim?Çünkü Field Trial  odaklı av köpekleri ırklarının içinde en iyileri.
Ataları field trial şampiyonlukları almış bir yavru  kesinlikle bu meziyetlere daha yatkındır.ama onu av için eğitirseniz  iyi bir avcı olur.Fakat bu meziyetleri bulunmayan bir yavruyu kesinlikle field trial olarak yetiştiremezsiniz.Şimdi daha açık bi tanım oldu sanırım.

Sölediğimiz gibi bu köpekler seçilmiş köpekler.seçilmiş köpeklerin içinden  de bir seçim yapılmalı yazdığım köpeği bulmak için...Ama bir av köpeğini  nasıl Field Trial de yarıştırırız burası karışık.fark burda bence ...
www.avcimusti.somee.com

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #11 : 15 Haziran 2010, 13:21:43 »
yetişkin bir av köpeğini avı öğrendikten sonra bu tür uygulamalara sokmak her ikisinide yapmasını istemek köpeğin piskolojisini bozucak avda hatalar yapmasına sebeb olucak avcılık stilini bozucaktır...

Kontrol eksikliği ne kadar zaralıysa kontrol fazlalığıda bireysel yeteneği(şahsiyeti) baskılamasından dolayı o kadar zaralıdır..

Yavrudan aldığımız av köpeğini  mevzuatta istenilene göre uygun şekilde eğitip 2-3 yaşı içerisinde hem ustalık sınavına hem yarışmalara sokabilir ava geçiş döneminde de sanki daha önce avcılık yapmış gibi zorluk yaşamadan ava adapte edebilirsiniz...

bir iş yapılacaksa mükemmel yapılmalı ümid ediyorum ilerki zamanlarda profesyonel anlamda üretici bilinçlenecek yetiştiricide mevzuatı öğrenecek ....
         çok üzgünüm kavram karmaşası yaşanmakta avcılarımızın bu mera yarışma köpeklerini yakınen tanıması ve izlemesi gözlemlemesi gerekir
         benim elimdeki pointer çok hızlı diye (kişiseldir benim merama ve avlanma şeklime göre) eğitimle ve ıslah ederek kendi kontrolüme aldım ben köpeğimi çok hızlı diyordum aman ALLAHIM canlı olarak bir del vento san pelligrino soydan gelme pointer izledim 6 saniye içinde inanın bana 150-200 metre depara çıktı ...pointerin hızı kavramını canlı görerek kafamda değişmiştir oldum...

bu kan çok farklı bir kan tercih eden avcı avda kullanabilir mevcut av köpeği üretimindede çok değerli scr lere sahiptirler.....

kısa bir not: Dr.Ali beyin son zamanlarında getirdiği pointer soyları yavaş av arayan yüksek kokulu iyi av köpeği veren (produite-prodotto-produced) üretilebilir damgalı pointerlerdir
ve genel itibari ile bazı bölgelerde bu soylar bilinçsizce yapılmış akraba eşlemeleri sonucuda soyun sürdürülebilirliği devam etmiştir ,yalnız ırk fiziksel olarak dejenere olmuştur...

bu konu ile ilgili okadar çok yazı yazılırki ,

işin içine avcılık ve avlanma girdimi en basit bir örnek vereyim tüm verileri unutun taşta toroslarda keklik avlayan ırk köpekten ve ştandartları konusunda yeterli bilgiye sahip avcı  alıcağı köpeğin ilk önce ayak dirsek açılarına ve en önemlisi ayak patisinin basışına bakar , özellikle ön ayak patisi tavşan patisi gibi olan araları açık tırnakları yere deyen pointerler düz taban insan nekadar gezebilirse taşda okadar gezebilir...

bir av köpeği kuyruk ucundan burun ucuna kadar fiziksel detaylar içerir ....birde bunun karekter huy eğitilebilirlik koku yeteneği hissleri vs gibi özelliklerini düşünün...

bildiniz gibi Field trial kelimesine türkcemizde karşılık olarak mera yarışması diyebiliriz...profesyonel anlamda bir iç tüzüğü ve katı kuralları olan ciddi organizasyondur şuana kadar yazdıklarımı bu pencereden bakarak dile getirdim.. onun için lokalizasyon bu işte şarttır her işten az az yapmak değil bir işi mükemmel yapmaktır.. bu mükemmel köpeğinde mükemmel bir handleri (yöneticisi) mevcuttur.

şimdi gelelim işin duygusal kısmına (Ülkemiz av camiasında düzenlenen yarışmalar bizler için bir aktivite bir eglence avcıları biribirine kaynaştırma eşi dostu görme niteliginde gerçekleşmektedir biz avcıların reklam yapmak yada ticaret yapmak gibi bir gayeleride yoktur.)

mevzuata uygun yarışmalar dışında kalan organizasyonlarda durum sizin belirttiğiniz gibidir ve bunu defalarca farklı yerlerde dile getirmişimdir lakin  ben ; sen neden hata yaptın diye köpeğini döven avcılar gördüm ... bu yarışmaları köpek için avda ölçü görenler , bu yarışmaları köpek için dönüm noktası yapanlar,

Şimdi işin birde köpek ve eğitimi yönünden bakalım; profesyonel hiç bir eğitimci özellikle Almanlarda gördüğüm ve bilgi edindiğim kadarı ile 2-3 yaşına girene kadar köpekler sadece ustalık sınavları için hazırlanır köpek ava çıkartılmaz ...
         unutmayınki ava çıkarılan ve avlanan ,avcılık hisslerini kazanan bir av köpeği zorlayıcı baskı altına alıcı eğitimler olmadığı sürece bu tür yarışma ve sınavlardan geçemez...

yetişkin bir av köpeğini avı öğrendikten sonra bu tür uygulamalara sokmak her ikisinide yapmasını istemek köpeğin piskolojisini bozucak avda hatalar yapmasına sebeb olucak avcılık stilini bozucaktır...

Kontrol eksikliği ne kadar zaralıysa kontrol fazlalığıda bireysel yeteneği(şahsiyeti) baskılamasından dolayı o kadar zaralıdır..

Yavrudan aldığımız av köpeğini  mevzuatta istenilene göre uygun şekilde eğitip 2-3 yaşı içerisinde hem ustalık sınavına hem yarışmalara sokabilir ava geçiş döneminde de sanki daha önce avcılık yapmış gibi zorluk yaşamadan ava adapte edebilirsiniz...

sevgilerimle

çok değerli bilgiler...paylaşım için teşekkürler...
www.avcimusti.somee.com

Çevrimdışı Türker ÜÇOK

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 15 Haziran 2010, 14:17:53 »
Değerli bilgi paylaşımı olduğunu düşünüyorum ve benim gönderdiğim link teki gibi hem mera performansı hem av performansı olan şampiyon köpekler ve görüntüleri varsa paylaşılmasını rica ediyorum,selamlar

Çevrimdışı Aydin GÜLER

• Avlak Üye
  • *
  • Zalimin Zulmü Varsa, Mazlumun Allah'ı Var
« Yanıtla #13 : 15 Haziran 2010, 15:54:50 »
Değerli bilgi paylaşımı olduğunu düşünüyorum ve benim gönderdiğim link teki gibi hem mera performansı hem av performansı olan şampiyon köpekler ve görüntüleri varsa paylaşılmasını rica ediyorum,selamlar
Aydin GÜLER
1962 BURDUR

05382391787

Çevrimdışı İbrahim ÇELİKEL

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #14 : 28 Haziran 2010, 23:18:00 »
selamlar mustafa gerçekten güzel ve bu sıralar popüler bir konu field trail...
çoğu şeyi çok iyi açılamışsın ve sana sonuna kadar katılıyorum yalnız cemal abimizn bahsettiği birkaç konuya katılmıyorum...

mesala

Profesyonel anlamda elma ile armut karışmasın ;

Field Trial köpeğe tabiri uygunsa 20 dakikalık yarım deli mera yarışma köpeği denir,

Av yapan pointer maratoncudur avcıya hizmet eder çantaya çalışır

yarışma köpeği 100 metre koşucusudur optik zoom lu kameralara ve fotoğraf  makinesine çalışır,

cemal abinin yazısı...

fielad trial pointer av köpekleri 20 dk köpekler değildirler...

bu pointerlerden bu tarzda süratte aranması istenilmiştir... tüm güçlerini hızlarını yarışma süresine yaymış köpeklerdir.. eğitimlerde kamçılanmıştır ve süratli koşması istenmiştir..sonuçta tüm güçlerini hızını 20 dakikada bitirmektedirler hiçbir canlı sabahtan akşama son sürat koşamaz...

tabiki ülkemizdeki tüm yerli pointerlerden çok ama çok güçlü ve hızlıdırlar....

ama  field trial yapmış şampiyonluklar kazanmış bir pointerin yavrusu iyi bir eğitim ile bu patlama gücünü tüm gün ava paylaştırısa ozamanda NASIL BİR AVCI  NASIL TÜM GÜN BOYU BİR PERFORMANS SERGİLEYECEĞİNİ SİZ DÜŞÜNÜN BENCE HERŞEY EĞİTİM....
İbrahim ÇELİKEL
A Rh + 1983 Selçuk İZMİR
0 546 579 03 26

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #15 : 29 Haziran 2010, 10:49:37 »
ama  field trial yapmış şampiyonluklar kazanmış bir pointerin yavrusu iyi bir eğitim ile bu patlama gücünü tüm gün ava paylaştırısa ozamanda NASIL BİR AVCI  NASIL TÜM GÜN BOYU BİR PERFORMANS SERGİLEYECEĞİNİ SİZ DÜŞÜNÜN BENCE HERŞEY EĞİTİM....

Kesinlikle bende hep bunu söyledim bunu savundum.Aynen katılıyorum...
www.avcimusti.somee.com

Çevrimdışı Aydin GÜLER

• Avlak Üye
  • *
  • Zalimin Zulmü Varsa, Mazlumun Allah'ı Var
« Yanıtla #16 : 29 Haziran 2010, 11:28:55 »
 Arkadaşlar bir konuyu tartışırken tahminler üzerine fikir yürütmektense örnekleyerek düşüncemizi kanıtlamaya çalışırsak bu bizi doğruya götürür diye düşünüyorum,bu bağlamda hem field trial için eğitilmiş hem avda kulanılan köpekleri örnekleyip başarı ve başarısızlıklarını mantık yürüterek değil ispatla ortaya koymalıyız, örneklerinizi merakla bekliyorum selamlar
http://www.epagneulbreton-desaintlone.gr/lonedesaintlubinen.html
Aydin GÜLER
1962 BURDUR

05382391787

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #17 : 29 Haziran 2010, 13:33:45 »
evet SN.TURGAY BEY sadece izleniyor.... ;) ;) ;)
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Taner ÖZTÜRK

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #18 : 03 Temmuz 2010, 20:19:42 »
yukarıdaki konuları kafamda özetleyince şu sonuca vardım. bir  field trial a uygun köpeği 4 yıl içinde eğiteceksin yarışmalara katılacaksın becerebilirse kupa yada madalyalarını alıp görevini tamamladıktan sonra idda edeceği bir şey kalmayınca 5 yıldan sonrada zevkle av yapacaksın. anlaşılan ikisi bir arada olmuyor.
Taner ÖZTÜRK
1960 ANKARA
05324958754

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #19 : 30 Haziran 2011, 11:28:42 »

Sevgili Cemal,yukarda yazdıkların hakkında daha detaylı bilgi verir misin?takip ettiğin ya da temas kurduğun yetiştiriciler kimlerdir?tşk.

Cemal abinin paylaşımından ALINTIDIR...

Branislav Vrbaški  SIRBİSTAN

http://www.facebook.com/media/albums/?id=100000451557057

Branislav Nestorovic  SIRBİSTAN

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001671611114

Milos Ivanic SIRBİSTAN

http://www.avlak.com/forum/index.php/board,29.0.html

Di Greco Attikis YUNANİSTAN

http://www.facebook.com/media/albums/?id=100001222694485

Axilleas Giappos YUNANİSTAN

http://www.facebook.com/media/albums/?id=100001878003032

Ginensis Pointer  YUNANİSTAN
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001124947279&sk=photos

National Club Pointer Bulgaria

http://www.facebook.com/pages/National-Club-Pointer-Bulgaria/304283321219?sk=photos

Alessandro Cabras İTALYA

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001457177310&sk=photos

Jaja Lamsyah FRANCE
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000652055579&sk=photos

Helga Edmondson crookrise kennel  İNGİLTERE
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000624333433&ref=ts
www.avcimusti.somee.com

Çevrimdışı Özkan BAKIR

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #20 : 30 Haziran 2011, 14:34:02 »
Özkan BAKIR
1958 Akhisar _Manisa

Akhisar avcılık,atıcılık,amatör balıkçılık ihtisas spor kulübü genel sekreteri

Çevrimdışı İsmail MANAV

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #21 : 30 Haziran 2011, 15:31:11 »
selamlar mustafa gerçekten güzel ve bu sıralar popüler bir konu field trail...
çoğu şeyi çok iyi açılamışsın ve sana sonuna kadar katılıyorum yalnız cemal abimizn bahsettiği birkaç konuya katılmıyorum...

mesala

Profesyonel anlamda elma ile armut karışmasın ;

Field Trial köpeğe tabiri uygunsa 20 dakikalık yarım deli mera yarışma köpeği denir,

Av yapan pointer maratoncudur avcıya hizmet eder çantaya çalışır

yarışma köpeği 100 metre koşucusudur optik zoom lu kameralara ve fotoğraf  makinesine çalışır,

cemal abinin yazısı...

fielad trial pointer av köpekleri 20 dk köpekler değildirler...

bu pointerlerden bu tarzda süratte aranması istenilmiştir... tüm güçlerini hızlarını yarışma süresine yaymış köpeklerdir.. eğitimlerde kamçılanmıştır ve süratli koşması istenmiştir..sonuçta tüm güçlerini hızını 20 dakikada bitirmektedirler hiçbir canlı sabahtan akşama son sürat koşamaz...

tabiki ülkemizdeki tüm yerli pointerlerden çok ama çok güçlü ve hızlıdırlar....

ama  field trial yapmış şampiyonluklar kazanmış bir pointerin yavrusu iyi bir eğitim ile bu patlama gücünü tüm gün ava paylaştırısa ozamanda NASIL BİR AVCI  NASIL TÜM GÜN BOYU BİR PERFORMANS SERGİLEYECEĞİNİ SİZ DÜŞÜNÜN BENCE HERŞEY EĞİTİM....
benımde fıkrım ıbrahım beyle aynı ıyı bıra yarısma kanından gelen ruhlu akıllı bır kopekle avlanmadan bunu anlayamazsınız
zaten son yıllarda avlandıgımız cogu kopek sampıyonlardan gelen kopek yavruları akıllı bır kac defa ava cıktımı kendını ona gore ayarlar ve aksama kadar gezer yanı normal bır av kopegı aksama kadar gezıyorda neden yarısma kanından gelen kopek gezmesın ne alaka yanı
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

Çevrimdışı İsmail MANAV

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #22 : 30 Haziran 2011, 15:36:04 »
mustafanın attıgı resımdekı kopek tek benım cok ıyı bıldıgım ve ıyı bır arkadasımın kopegı babasıda benım kopegımın kardesı bunlar 4 kardes ıtalyadan geldı 2003 avrupa sampoyonunun yavruları
son 2 yıldır ıstanbuldakı yarısmalarda 1 yada 2 olan kopekler cogu benım kopegımın yavrusu yada arno yavrusu bır kopek yarısmada 1 oldu oda 6 yasında purofosenel egıtı almıs usta yarısma kopegı demekk  kanlarının ozellıklerını tasıyorlar
ben benım koegımle haftada genelde 3 defa culluk avına gıderım ve aksama kadar gezer hemde cok ıyı gezer yanı kopek ıyı bakımlıysa ruhda varsa gezmez dıye bır sey yok
İsmail MANAV
15.04.1965
İSTANBUL

Çevrimdışı Ender GİRGİÇ

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #23 : 30 Haziran 2011, 15:51:20 »
arkadaşlar bu bahsedilen ve her yarışmada birincilik alan köpekler zaten redantıs nomarın torunlarıdır...bu aşağıdaki köpekler hepsi kardeştir..redo.. brass.. paris.. clas..  tek te bunlarla kuzendir...uzun lafın kısası köpekten köpek çıkar bu köpeklerin hangisini alırsanız alın ava çıkarın akşama kadar kuş bulur...av yapmaz falan hikaye bunlar zaten avcı ruha sahip köpekler işleri kuş bulmak varsa kuşun hiç şansı yok merada çok hırslı köpeklerdir besleyenler bu cinsleri bilirler anlatmakla olmaz görmek lazım....yıllarca köpek besledik avlandık ama bu köpekler çok başka

« Son Düzenleme: 30 Haziran 2011, 16:07:30 Gönderen: Ender GİRGİÇ »
Ender GİRGİÇ
1971-İSTANBUL
0543 457 92 99

ŞAMPİYON PARİS

• Avlak Üye
  • *
« Yanıtla #24 : 30 Haziran 2011, 17:23:40 »
yukarıdaki konuları kafamda özetleyince şu sonuca vardım. bir  field trial a uygun köpeği 4 yıl içinde eğiteceksin yarışmalara katılacaksın becerebilirse kupa yada madalyalarını alıp görevini tamamladıktan sonra idda edeceği bir şey kalmayınca 5 yıldan sonrada zevkle av yapacaksın. anlaşılan ikisi bir arada olmuyor.

Taner abi güzel yerden yakaladın konuyu.Köpekten ikisini bir istemek bazen köpeğin kafasının karışmasına neden oluyo.bi kaç yarışmada dereceye girip bi zaman sonra  piyasada görünmeyen köpekler ,o arada ava  götürüldüklerinden kafalar karışıyo.bocalıyorlar,hangisinin doğru olduğunu şaşırıyor hayvanlarİkisinide iyi yapan köpekler mutlaka var.herşeyin başı eğitim...
www.avcimusti.somee.com

Avcılık Av Köpekleri Avcı Sayfası

« Yanıtla #24 : 30 Haziran 2011, 17:23:40 »
altaş tv

## DUYURU ## ALTAŞ TV "ANADOLU AVCILARI" Sizden gelenler programı YAYINDA
Video göndermek isteyen arkadaşlarımız;
en alttaki dilekçe örneği ile iletişim bilgilerini ve videolarını CD olarak KARGO ile gönderebilirler
Aras kargo;
ORDU Boztepe Şubesi
Serhat ÇELEBİOĞLU Tel: 544 857 78 70 ORDU

Dilekçe Örneği:
ALTAŞ TV YÖNETİMİNE
ORDU
Ekte gönderdiğim CD lerde kayıtlı videolar şahsıma ait olup;
ALTAŞ TV de yayınlanmasını rica eder herhangi bir telif hakkı talep etmediğimi kabul ederim.

Ad Soyad:
Adres:
Cep Tel:
İş yada Ev Tel:
Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN